Levende bilder fra dødens forgård

Sterke historier fra en glemt krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cappelen BOK: Krigsreportasjen som sjanger stiller mange helt spesielle krav til det journalistiske håndverket.

For det første krever den dristighet og mot. Krigsreporteren reiser motsatt vei av flyktninger og ethvert menneske med normalt utrustede overlevelsesinstinkter.

Mørketall

Den som skal være sannhetsvitne, må kloss innpå begivenhetene. Dernest må man klare å formulere sine erfaringer i et språk som gir leseren både medopplevelse, forståelse og innsikt.

Åsne Seierstads motiver for å oppsøke krigssoner og konfliktområder er sikkert mange og kanskje motstridende. Nysgjerrighet. Søken etter spenning. Vilje til å formidle dramatikk og lidelse.

Seierstads nye bok handler om Tsjetsjenia, et land som har glidd ut og inn av nyhetsbildet helt siden Sovjetunionens fall.

Mye er diffust omkring denne krigen. Siden 1994 er mellom ett og to hundre tusen tsjetsjenere drept eller forsvunnet på grunn av krigshandlingene, blant dem titusener av barn. Med sin nye bok tar Åsne Seierstad sine lesere med bak disse tallene og viser fram enkeltskjebner på begge sider av fronten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer