Anmeldelse Film «The Florida Project»

Lever i fattigdom - nær det store eventyret

Nydelige «The Florida Project» handler om fattige barn som bor i skyggen av Disney World - og de voksne som skal passe på dem.

VAKKER: “The Florida Project” er en sår og levende film om drømmer og fattigdom. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: I «The Florida Project» står eventyret og fattigdommen side om side. Fattigdommen preger det eventyrlige, mens eventyret siver inn i det fattigslige. Seks år gamle Moonee (Brooklynn Prince) bor sammen med moren sin (Bria Vinaite) på et motell i nærheten av Disney World i Florida. Disney World sees nesten ikke, for det aller meste ser Moonee og vennene hennes bare helikoptrene som tar av og lander. Men kjederestaurantene, billigmotellene og issjappene som omgir barneflokken, prøver alle å trekke veksler på Disney-eventyret. De tilbyr skrøpelige varer med et skinn av falmet stjerneglans. Men for vennegjengen er området magisk nok i massevis.

Skakkjørt mor

Det de ikke helt får med seg, er alle anstrengelsene som gjøres for at de og motellet skal holde seg gående, særlig av den oppofrende daglige lederen Bobby (Willem Dafoe). Det blir også klart, først for publikum, og så, sakte, for Moonee, at moren hennes er ute å kjøre. For datteren kan hun være en herlig lekekamerat, impulsiv og tøysete, en partner in crime som reagerer med enda større trass mot omgivelsene enn barnet. Men moren har verken planer eller penger, og de spontane utbruddene hennes, drevet av desperasjon og behov for å markere seg, koster mer enn de smaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer