DEBATT

Lever ikke opp til egne frihetsidealer

En sentral frihetsverdi er den absolutte toleranse og respekt for menneskers rett til sine livssyn.

OPPTATT AV MANGFOLD: Ap-byråd Geir Lippestad (bildet) svarer Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
OPPTATT AV MANGFOLD: Ap-byråd Geir Lippestad (bildet) svarer Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Dagbladet 11.4.) gjør nok en gang diskusjonen om utviklingen av mangfoldet i Oslo til en debatt om elefanter. Og som vanlig for den selvoppnevnte frihetsaktivisten er islam dyret i rommet vi må forholde oss til, men som angivelig ingen vil snakke om. I Tybring-Gjeddes verdensbilde finnes bare to hovedgrupperinger - de forvillede muslimene og alle oss andre.

Dette er en alvorlig, men vedvarende tankefeil. Flertallet av innvandrere som kommer til Norge er arbeidsinnvandrere og europeere, og det er antallet innvandrere, i ordets brede forstand, som ligger til grunn for at enkelte bydeler i Oslo nå har et flertall av innbyggere med opphav utenfor Norge. Men veien derfra til de omtalte parallellsamfunn er lang.

Jeg tar, som Tybring-Gjedde, skarp avstand fra undertrykking, diskriminering, frihetsberøvelse og brudd på ytringsfriheten. Disse og andre menneskerettigheter er selvsagte i det moderne Norge, og lovene som regulerer disse forholdene gjelder alle, uansett etnisitet eller religiøs overbevisning. Brudd på norske lover, regler og allmenne menneskerettigheter er uakseptabelt uansett hvem som står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer