NORGE DABBER AV: Bildet er uskarpt og det skal være uskarpt fordi i dag er hovedstaden også rammet av virus DAB. Foto: Tom Gammel Stalsberg
NORGE DABBER AV: Bildet er uskarpt og det skal være uskarpt fordi i dag er hovedstaden også rammet av virus DAB. Foto: Tom Gammel StalsbergVis mer

Folket er ikke på bølgelengde med den herskende radioklassen

Lever vi i Nord-Korea under DAB KIM ERIKSEN ELLER?

Vi lyser fred over 87,5 megahertz.

Meninger

Så kom det også hit til Oslo. Vi har grudd oss som et tidssignal til denne dagen. Vi vil egentlig ikke, og blir nå beskyld for å være bakstreverske og nostalgiske og det som verre er, og hva så? Hvorfor forandre noe som fungerer? Hva tenker vi på? Jo, det som startet i januar i Nordland der FM-nettet først ble slukket for å innføre det derre andre. Og, etter januar i år har landets radiolyttere gradvis blitt påtvunget – som om vi var NORD-KOREA der Thor Gjermund Eriksen er vår Kim – det andre, det hersens digitale tøvet.

Ut med de gamle radioene. Bruk penger på nye apparater, diverse duppes og ditters og modem. I dag er FM-stoppet kommet til Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus. Vi får nå ikke lenger inn NRK-kanalen via den kjære frekvensmodulasjonen. Det andre er sikkert okay, men hvorfor er det ingen andre i hele verden som innfører dette? Hva med rikets sikkerhet? Hva når russerfienden kommer og kutter kablene? Hva da, DAB-pucker?

Og, hvem er det som egentlig sitter igjen som den store økonomiske vinneren, foruten de som selger radioapparater? Er det Telenor igjen? Følg pengene er en god klisjé, men den funker. Dette andre handler om milliarder. Hvem tjener på dette? Ikke vi forbrukere, det er jeg temmelig sikker på. Hegnar? Kom igjen med kalkulatoren.

Vi mener det er en bitte liten menneskerett å savne FM-båndet. Det som kom i forsøksdrift første gang i 1954 og som mot slutten av 1960-tallet dekket stort sett alle kriker og kroker i dette langstrakte landet. FM-båndet du gamle, du som strekker deg fra 87, 5 til 108 MHz.

Vi i FM-generasjonen ønsker at denne saken skal opp av FMs sikkerhetsråd der Norge stemmer mot det DAB selv om de vil innføre det. Vi vurderer faktisk å starte med sivil ulydighet og lenke oss fast i minst 1 MHz. Eller kanskje alle i hele landet skal lempe de gamle radioapparatene opp på diverse lasteplan som deretter dumpes foran Stortinget og Krinken på Marienlyst. Viktig melding, lytt på skurring. Pønskekonserten.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.