Leverer varene

Svært underholdende eurotrash

FILM: Når behovet for å tømme hjernen og fylle tankene med energi av høyeste oktan blir akutt, er dette et godt alternativ. Hvis du kjenner de to foregående filmene, vet du hva du får. Hvis ikke kan jeg forsikre det at historien spiller liten rolle, her dreier det seg i hovedsak om velkoreograferte slåsskamper og imponerende biljakter. Frank Martin (igjen spilt av den britiske muskelbunten Jason Statham), driver budservice av det ekstremt kjappe slaget. Ingen hindringer er for store, han legger sin ære i å levere varene som avtalt.

Dilemma

Denne gang blir han tvunget til å frakte en «pakke» fra Marseille til Odessa. Ordrenekt eller flukt er vanskelig, hvis han fjerner seg mer enn 25 meter fra bilen, vil et armbånd inneholdende en sprengladning utløses og det blir finito final for budbringeren.

Heldigvis ser Frank aldri problemer, men utelukkende utfordringer, og den usynlige lenken til bilen åpner for noen ganske fantasifulle sekvenser. Som da han kjører utfor ei bru. Hvis han svømmer mot overflaten vil armbåndet eksplodere, hvis han blir ved bilen vil han drukne. Hva skal en stakkars lønnstaker gjøre?

Slapp av, det kommer nok en «Transporter 4» også.

Franske Luc Besson er ansvarlig for manus, mens landsmannen Olivier Megaton (!) står for regien. Personinstruksjon er definitivt ikke hans sterkeste side, men her spiller det mindre rolle. Når det gjelder actionsekvenser er Monsieur Megaton på hjemmebane.

Sexobjekt

Og bare for å ha sagt det: Det er morsomt å se en film der det er helten som helt klart er sexobjektet. En kombinert slåsskamp/striptease på et bilverksted er en instant klassiker. You go, boy!