Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Leverer

Med såpass lav utgivelsesfrekvens blir enhver ny Pet Shop Boys-utgivelse for et comeback å regne.

CD: Derfor må de alltid prestere, men det er lenge siden de har overbevist så mye som nå.«Fundamental» er Pet Shop Boys\' niende studioalbum, tretten år etter den siste formtoppen med «Very».

Sol, sex og synd

Nå har Neil Tennant og Chris Lowe slått seg sammen med åttitallsprodusenten - i ånd mer enn i tidsavgrensning - Trevor Horn, og gått tilbake til det fundamentale , eller med andre ord: popen de behersket så suverent i glansdagene. Én låt, «Numb» , er signert slagerfabrikken Diane «Un-Break My Heart» Warren, resten står gutta for selv.Åpningssporet «Psychological» er det mest atypiske med sin mørke, retromoderne elektro, selv om Tennants nasalt tilbakeholdne britiskhet må være blant de lettest gjenkjennelige stemmetrekkene i musikkverdenen. På «The Sodom And Gomorrah Show» er man over i kjent farvann. Det synges om sol, sex og synd, gjennomgående temaer i Pet Shop Boys\' produksjon, men aldri like uttalte som her. Å kunne være så åpen om legning er ingen selvfølge i alle deler av verden, derfor er albumet dedisert til Mahmoud Asgari og Ayaz Marhoni, to iranske tenåringer som ble hengt i fjor, etter påstander om at de hadde hengitt seg til samtykkende, homoseksuell aktivitet.

Mange glansnumre

Et høydepunkt blant mange er «I Made My Excuses And Left» , en underfundig ballade om hvordan man kan havne utenfor når venner finner hverandre. Det ene bomskuddet, «Twentieth Century», er et forsøk på en besk samfunnskommentar hvor verken argumentasjon eller låt kommer noen vei, og kan glatt skippes. Da går det langt bedre i «I\'m With Stupid» , med skjevt blikk på forholdet mellom Tony Blair og George W. Bush, sunget fra den britiske statsministerens ståsted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media