DET BESTE BANDET i himmelen kaller Levi Henriksen & Babylon Badlands seg. Men de spiller også konserter nede på jorda. Følg med!
DET BESTE BANDET i himmelen kaller Levi Henriksen & Babylon Badlands seg. Men de spiller også konserter nede på jorda. Følg med!Vis mer

Levi Henriksen & Babylon Badlands synger og spiller for døde og levende

Wandrups utvalgte: Har oppkalt den nye plata etter klassisk verk i europeisk litteratur.

BOK/CD: Levi Henriksen er ute med både roman og plate i høst, og han viser selv sammenhengen mellom dem. Omslaget på romanen og coveret på CD’en forestiller samme hus, en ikke akkurat nyoppusset bolig i skogen, som ser ut til å ramle fra hverandre under et stort tre som løvet har forlatt.

PLATE NUMMER TO med Levi Henriksen & Babylon Badlands, med samme motiv som på omslaget til Levi Henriksens nye roman "Her hos de levende".
PLATE NUMMER TO med Levi Henriksen & Babylon Badlands, med samme motiv som på omslaget til Levi Henriksens nye roman "Her hos de levende". Vis mer

Plate er nummer to med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Den het «Det beste bandet i himmelen» og handlet om musikkens betydning for menneskene. Den nye har lånt en tittel fra den store, østerrikske dikteren Stefan Zweig og heter «Verden av i går».

Dette er en fabelaktig bok som skildrer de lykkelige åra før første verdenskrig, i lys av katastrofen som fulgte seinere. Altså ingen romantisk dyrking av fortida. Det er ikke plata til Levi Henriksen & Co. heller. Den handler om en verden full av kontraster mellom det som er og det som har vært, det som fins i verden og det man drømmer om at den ideelt sett kan romme. Og man kan kanskje si at de synger både for døde og levende på denne velproduserte plata.

ANBEFALES: Den fantastiske erindringsboka til Stefan Zweig.
ANBEFALES: Den fantastiske erindringsboka til Stefan Zweig. Vis mer

Kjærlighet og frelse, synd og død. Henriksen er ikke redd verken for store temaer eller store ord. Han er en forteller i alt han gjør, både i romaner og sanger. Plata låter freskt, full av inspirasjon fra drømmenes prærier og sjelens sletteland. Stemmen er mer laidback enn noen gang, roen i røsten står i kreativ kontrast til desperasjonen som noen ganger flykter mellom linjene.

Han synger: «Jeg er en ørken/uten sand/Jeg er en øy/midt på land/Jeg er et sår/som ikke vil blø/Selv i sola/har jeg evig snø». Men det går bra likevel.