Levi Henriksen & Babylon Badlands synger og spiller for døde og levende

Wandrups utvalgte: Har oppkalt den nye plata etter klassisk verk i europeisk litteratur.

DET BESTE BANDET i himmelen kaller Levi Henriksen & Babylon Badlands seg. Men de spiller også konserter nede på jorda. Følg med!
DET BESTE BANDET i himmelen kaller Levi Henriksen & Babylon Badlands seg. Men de spiller også konserter nede på jorda. Følg med! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK/CD: Levi Henriksen er ute med både roman og plate i høst, og han viser selv sammenhengen mellom dem. Omslaget på romanen og coveret på CD’en forestiller samme hus, en ikke akkurat nyoppusset bolig i skogen, som ser ut til å ramle fra hverandre under et stort tre som løvet har forlatt.

PLATE NUMMER TO med Levi Henriksen & Babylon Badlands, med samme motiv som på omslaget til Levi Henriksens nye roman "Her hos de levende".
PLATE NUMMER TO med Levi Henriksen & Babylon Badlands, med samme motiv som på omslaget til Levi Henriksens nye roman "Her hos de levende". Vis mer

Plate er nummer to med Levi Henriksen & Babylon Badlands. Den het «Det beste bandet i himmelen» og handlet om musikkens betydning for menneskene. Den nye har lånt en tittel fra den store, østerrikske dikteren Stefan Zweig og heter «Verden av i går».

Dette er en fabelaktig bok som skildrer de lykkelige åra før første verdenskrig, i lys av katastrofen som fulgte seinere. Altså ingen romantisk dyrking av fortida. Det er ikke plata til Levi Henriksen & Co. heller. Den handler om en verden full av kontraster mellom det som er og det som har vært, det som fins i verden og det man drømmer om at den ideelt sett kan romme. Og man kan kanskje si at de synger både for døde og levende på denne velproduserte plata.

ANBEFALES: Den fantastiske erindringsboka til Stefan Zweig.
ANBEFALES: Den fantastiske erindringsboka til Stefan Zweig. Vis mer

Kjærlighet og frelse, synd og død. Henriksen er ikke redd verken for store temaer eller store ord. Han er en forteller i alt han gjør, både i romaner og sanger. Plata låter freskt, full av inspirasjon fra drømmenes prærier og sjelens sletteland. Stemmen er mer laidback enn noen gang, roen i røsten står i kreativ kontrast til desperasjonen som noen ganger flykter mellom linjene.

Han synger: «Jeg er en ørken/uten sand/Jeg er en øy/midt på land/Jeg er et sår/som ikke vil blø/Selv i sola/har jeg evig snø». Men det går bra likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer