Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Levi Henriksen hadde bestilt helikopter for å rekke cupfinalen - men ingenting gikk som det skulle

- Alt gikk mot meg, forteller Kongsvinger-forfatteren.

BESTILTE HELIKOPTER: Levi Henriksen hadde bestilt helikopter for å rekke cupfinalen mellom Kongsvinger og Rosenborg på søndag. Men så blandet værgudene seg inn.
Foto: Robert McPherson / Scanpix
BESTILTE HELIKOPTER: Levi Henriksen hadde bestilt helikopter for å rekke cupfinalen mellom Kongsvinger og Rosenborg på søndag. Men så blandet værgudene seg inn. Foto: Robert McPherson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det føltes som å være hovedperson i en av mine litt mer ondskapsfulle historier. Jeg fikk virkelig noe å bryne meg på, sier Kongsvinger-forfatter og musiker Levi Henriksen til Dagbladet.

Det ble mer dramatisk enn hva Levi Henriksen hadde planlagt da han natt til søndag hastet avgårde for å rekke cupfinalen etter en spillejobb med bandet sitt «Levi Henriksen & Babylon Badlands» ved litteraturfestivalen i Kirkenes.

- Jeg hadde bestilt helikopter, som skulle kjøre meg fra Kirkenes til Alta. Derifra skulle jeg fly til Gardermoen, forteller Henriksen, som har vurdert både privatfly og mellomlanding i Murmansk og Moskva som alternativ for å komme seg til fotballkampen i tide.

- Et mareritt av en tur

KIL-FAN: Levi Henriksen rakk etter mye om og men å se favorittlaget Kongsvinger i sin første cupfinale noensinne. Her etter kampen sammen med KIL-spiller Adem Güven. Foto: Privat
KIL-FAN: Levi Henriksen rakk etter mye om og men å se favorittlaget Kongsvinger i sin første cupfinale noensinne. Her etter kampen sammen med KIL-spiller Adem Güven. Foto: Privat Vis mer

Mens en helikoptertur mellom Kirkenes og Tromsø ville ha kostet rundt 100.000 kroner, opplyser forfatteren om at turen han bestilte mellom Kirkenes og Alta kostet «omtrent like mye som det i gamle dager ville ha kostet for et fotballag å ha en fotballspiss i en måned».

For Levi Henriksen er nemlig fotball - og da spesielt Kongsvinger idrettslag - noe av det viktigste i livet. Laget har han fulgt gjennom tykt og tynt i mange år.

Til tross for at det ikke gikk noen ordinære rutefly mellom Kirkenes og Gardermoen, var det var derfor aldri noe alternativ å ikke se favorittlaget Kongsvinger i sin aller første cupfinale på Ullevål stadion søndag.

- Men helikopteret jeg hadde bestilt kunne plutselig ikke fly, på grunn av lavt skydekke. Det kunne ikke lande i Alta, forteller Henriksen, som raskt kastet seg rundt og fikk bestilt en privatsjåfør som kunne kjøre ham med bil til Alta.

- Det ble et mareritt av en tur. Det var grusomme kjøreforhold der oppe, med til dels underkjølt regn hele veien. Det var som å være i Sibir, og jeg trodde at min siste time hadde kommet der ute på vidda, forteller han.

Egen sjåfør fra fotballforbundet

Henriksen forteller at han flere ganger var nær ved å la mismotet ta over, og bare gi opp hele cupfinalen.

- Alt gikk egentlig mot meg, men så kom forløsningen, akkurat som i en god roman, forteller den kritikerroste forfatteren.

Etter det han beskriver som en spenningsfylt biltur, rakk Henriksen et fly som tok av fra Alta i 11-tiden på morgenen, og klokken 12.35 landet han på Gardermoen.

Der hadde Stig Inge Bjørnebye gjennom fotballforbundet ordnet en egen sjåfør som sto og ventet, og som kjørte strake veien, gjennom alle sperringene og helt fram til Ullevål stadion.

- Det var litt av en utladning, men jeg kom fram fem minutter etter kampen hadde startet. Det var en stor opplevelse, å få stå på tribunen ved siden av sønnen min, som var hjemme fra Wisconsin for anledningen, sier Henriksen, og legger til:

- Jeg er veldig glad for å ha fått oppleve dette. Hadde jeg ikke prøvd så godt jeg kunne, ville jeg ha angret resten av livet. Dette var så viktig for laget, byen og distriktet, jeg måtte bare få det med meg!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!