Levi Henriksen har endelig løst rockegåten

Forfatteren og bandet hans har levert sitt mest helhetlige - og beste - album.

SKRIVENDE ROCKER:  Forfatter Levi Henriksen har skrevet tekster, synger og resiterer på «Langt sakte tog». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKRIVENDE ROCKER: Forfatter Levi Henriksen har skrevet tekster, synger og resiterer på «Langt sakte tog». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Levi Henriksen fikk et gjennombrudd som forfatter i moden alder. Det var vel også bare et tidspørsmål før den gamle journalisten og musikkanmelderen i Glåmdalen ville oppsøke rocken igjen - slik han gjorde lokalt på 80-tallet.

Lydbokdebut Debuten, lydboka «Herfra til Rockaway Beach» fra 2005, ga mersmak. To år seinere kom «Bang bang rett ned» - også den med Thomas Mårud på diverse strengeinstrumenter.

Famlende start Det hadde sine øyeblikk, men ble ikke noe mer enn en forsiktig, famlende start for en duo på vei til å bli et band - med mye resitasjon og litt sang.

Oppfølgeren «Det er her vi kommer fra» (2010) er atskillig mer interessant.

Med bandet Bra landsens folk fant Levi et uttrykk som var verdt å bygge videre på, og rockeskruen skrus enda et par hakk på «Langt sakte tog». Trøkket er økt, ikke minst takket være bruken av blåsere.

Foruten Henriksen (bass og vokal) og Mårud (gitarer og vokal) består bandet av Morten Andreassen (gitarer) og Finn Lilleseth (trommer og kor).

Stasjonsbyrock Henriksen og Mårud anno 2012 spiller ukomplisert rett-på sak-rock med islett av blues («Kom og ak med meg i kveld Mari» og surfrock «(Vi to blir som) bensin på bål» - eller «stasjonsbyrock» som de sjøl kaller det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.