Levi Henriksen vil se cupfinalen, men befinner seg da i Kirkenes.

Levi Henriksen vurderer helikopter for å rekke å se Kongsvinger i cupfinalen

- Kanskje jeg selger ei nyre, for å få råd, sier han.

FOTBALLFAN: Forfatter Levi Henriksen gjør alt han kan for å rekke å se favorittlaget Kongsvinger i cupfinalen 20. november. Her fra boklansering i 2011. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FOTBALLFAN: Forfatter Levi Henriksen gjør alt han kan for å rekke å se favorittlaget Kongsvinger i cupfinalen 20. november. Her fra boklansering i 2011. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Jeg prøver alle mulige måter for å få det til å gå. Akkurat nå driver kona og undersøker om det mulig å ta helikopter til Alta så jeg kan komme meg videre med fly, sier Kongsvinger-forfatteren til Dagbladet.

For Levi Henriksen er nemlig fotball - og da spesielt Kongsvinger idrettslag - noe av det viktigste i livet. Han var til stede på tribunen da det ble klart at klubben nå er klar for sin aller første cupfinale, og dét gleder han seg over.

Men da han fant ut at cupfinalen kræsjer med en spillejobb på litteraturfestivalen i Kirkenes, ble det brått et skår i gleden.

- Jeg har en kontraktfestet spillejobb som avsluttes dagen før, lørdag 19. november. Det tidligste flyet jeg da kan ta til Oslo, lander klokka 13.50 på søndagen, mens cupfinalen begynner klokka 13.15. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal løse det, sier den kritikerroste forfatteren.

KIL-supporter

Henriksen forteller at han har fulgt KIL gjennom tykt og tynt i mange år. Han har sittet alene på flere av Kongsvinger-lagets absolutte bunnpunkter.

– En gang var vi bare to stykker alene på ståtribunen på en kamp mot Follo. Det har vært mange nedturer, så det vil være veldig forferdelig om jeg ikke får med meg dette, sier Henriksen.

Helikopter-sjekk

- Jeg har undersøkt hva det koster å leie helikopter. Jeg trodde først det kostet 8000, og hadde tenkt å bestille det. Men så viste det seg at de hadde glemt en null, og det koster 80 000. Det blir litt vel dyrt.

Nå er kona hans i gang med å undersøke mulighetene til å ta helikopter til Alta, sånn at han kan komme seg videre derifra.

- Jeg krysser alle fingre. Jeg er villig til å strekke meg langt for å få det til. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal finansiere det, kanskje jeg selger en nyre, sier han spøkefullt.

Ifølge kartleverandøren Tomtom tar det 22 timer og 17 minutter å komme seg fra Kirkenes til Oslo med bil.