Levi på veien

Levi Henriksen skriver overalt - også på do. Men det har tatt tid å finne sin stemme, forteller han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hans første roman, «Snø vil falle over snø som har falt», kommer i postkassa til mange bokklubbmedlemmer i disse dager.

Det vil si, det er forfatterens første antatte roman: Fra 1995 til 2001 skrev han to romaner og tre refuserte novellesamlinger før Gyldendal sa ja til debuten «Feber».

- Hvordan er det å ha en roman der ute?

- Det er rart, og det irriterer meg litt at alt dreier seg om romaner siden jeg har skrevet to novellesamlinger tidligere. Du kan derfor si at novellisten i meg går rundt og er litt sur og misunnelig på romanforfatteren, mens romanforfatteren er så blid som en fyr som meg klarer å være, svarer Henriksen.

Han innrømmer at anmeldelser betyr mye.

- Men det gjør også tilbakemeldinger fra lesere. Noe av det beste med å skrive er når vilt fremmede mennesker tar mot til seg, og sier hvordan de har opplevd det jeg har skrevet.

Popstjerne

- Etter at musikerkarrieren gikk i dass har jeg forsøkt å skrive bedre og bedre skjønnlitteratur. Men det har tatt tid å finne min stemme, mitt ståsted, forteller han til Dagbladet.no.

En havarert musikerkarriere til tross: Denne uka reiser Henriksen mellom Kristiansand, Haugesund, Kristiansund og Oslo.

- Forlaget har lullet meg inn i den illusjonen at jeg er popstjerne, spøker Henriksen.

Men fredag kommer han til Oslo, og da går turen direkte til Dagbladet.

Fram til det kan du lese første kapittel i boka hans, eller finne ut hva som er Henriksens beste leseropplevelser - det er nemlig mange.

Send inn dine spørsmål nå!

LEVI HENRIKSEN SKRIVER fra et miljø som likner Kongsvinger der han bor. Bittersøte historier bak hver haug og sving. Her i bilen, med en Elvis-figur dinglende fra speilet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer