Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Levi på veien

Levi Henriksen skriver overalt - også på do. Men det har tatt tid å finne sin stemme, forteller han.

Hans første roman, «Snø vil falle over snø som har falt», kommer i postkassa til mange bokklubbmedlemmer i disse dager.

Det vil si, det er forfatterens første antatte roman: Fra 1995 til 2001 skrev han to romaner og tre refuserte novellesamlinger før Gyldendal sa ja til debuten «Feber».

- Hvordan er det å ha en roman der ute?

- Det er rart, og det irriterer meg litt at alt dreier seg om romaner siden jeg har skrevet to novellesamlinger tidligere. Du kan derfor si at novellisten i meg går rundt og er litt sur og misunnelig på romanforfatteren, mens romanforfatteren er så blid som en fyr som meg klarer å være, svarer Henriksen.

Han innrømmer at anmeldelser betyr mye.

- Men det gjør også tilbakemeldinger fra lesere. Noe av det beste med å skrive er når vilt fremmede mennesker tar mot til seg, og sier hvordan de har opplevd det jeg har skrevet.

Popstjerne

- Etter at musikerkarrieren gikk i dass har jeg forsøkt å skrive bedre og bedre skjønnlitteratur. Men det har tatt tid å finne min stemme, mitt ståsted, forteller han til Dagbladet.no.

En havarert musikerkarriere til tross: Denne uka reiser Henriksen mellom Kristiansand, Haugesund, Kristiansund og Oslo.

- Forlaget har lullet meg inn i den illusjonen at jeg er popstjerne, spøker Henriksen.

Men fredag kommer han til Oslo, og da går turen direkte til Dagbladet.

Fram til det kan du lese første kapittel i boka hans, eller finne ut hva som er Henriksens beste leseropplevelser - det er nemlig mange.

Send inn dine spørsmål nå!

LEVI HENRIKSEN SKRIVER fra et miljø som likner Kongsvinger der han bor. Bittersøte historier bak hver haug og sving. Her i bilen, med en Elvis-figur dinglende fra speilet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling