Levninger fra fortiden

Pink Floyd gjenoppstår med nyoppusset og omarbeidet arkivmateriale. Mye tyder på at det blir en hyggelig affære.

Levninger fra fortiden
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Tidligere i år ble det kjent at Pink Floyd var i ferd med å ferdigstille et nytt studioalbum. Det første på 20 år. Det ble lenge spekulert i at det dreide seg om instrumentalmusikk som var til overs etter arbeidet med deres foreløpig siste plate «The Division Bell».

Mye av grunnskissene stammer fra den tiden, men har i ettertid blitt bearbeidet og til dels spilt inn på ny av David Gilmour og Nick Mason med gjester.

«The Endless River» er i stor grad skrevet av bandets avdøde keyboardist, Richard Wright og kommer i sin helhet 10. november. Første smakebit, «Louder Than Words», det eneste sporet med vokal, starter der hvor «The Division Bell» sluttet, med de samme klokkene som innledet avslutningssporet «High Hopes».

Musikalsk er den kolorert fra den samme paletten som finalen på «The Division Bell». Gilmour svarer de tilbakelente vokalfrasene med sitt karakteristiske solospill. Pianoakkordene til Wright har de klassiske Pink Floyd-akkordprogresjonene, mens koringene og synthtonene ligger der som et komfortabelt bakteppe til Masons saktegående puls.

Det låter stort og mektig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer