NY FILM: Med (fra venstre) Damian Lewis, Naomie Harris, Stellan Skarsgård og Ewan McGregor. Foto: STELLA PICTURES
NY FILM: Med (fra venstre) Damian Lewis, Naomie Harris, Stellan Skarsgård og Ewan McGregor. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Lewis, McGregor og Skarsgård klare for ny Le Carré-thriller

Spilles inn i fem land.

(Dagbladet): Britiske John le Carré er ikke bare kongen av spionfortellinger i romanform - han gjør seg også godt på filmlerretet.

Totalt ni ganger er hans bøker blitt filmatisert, første gang med Richard Burton og «Spionen som kom inn fra kulden» i 1965, sist med Anton Corbijns «A Most Wanted Man» («Marionetten» på norsk) som hadde premiere på Sundance i januar og kommer til Norge i oktober; og svært minneverdig blant annet med «Tinkor Tailor Soldier Spy» («Muldvarpen») i 2012.

Nå går regissøren Susanna White («Generation Kill», «Boardwalk Empire») i gang med å lage film av den kritikerroste le Carré-romanen «Our Kind of Traitor» fra 2010, og har fått med seg et stjernelag av skuespillere:

• Stellan Skarsgård spiller den kriminelle, russiske oligarken som vil hoppe av til vesten og underlegges et beskyttelsesprogram. Han er for tida aktuell både i danske «Nymphomaniac» og norske «Kraftidioten».

• Ewan McGregor og Naomie Harris spiller det britiske ekteparet som møter oligarken på en ferie i Antigua og får i oppgave å videreformidle hans ønsker til hjemlandets etterretningstjeneste.

• I dag melder Hollywood Reporter at det er Damian Lewis («Band of Brothers», «Homeland») som får rollen som agenten som får i oppgave å etterforske russeren.

Det kommer på toppen av Lewis' rolle som kong Henry VIII i den kommende BBC-serien «Wolf Hall», som skal sendes neste år, og rollen mot Nicole Kidman i Werner Herzog-regisserte «Queen of the Desert», en biografisk film om Gertrude Bell.

At manusforfatteren på «Our Kind of Traitor» - «En forræder etter vårt hjerte» på norsk - tidligere har vært med på å skrive blant annet «Drive», gjør ikke forventningene til filmen lavere.

Innspillingen starter i London i disse dager, og forflytter seg senere til Marokko, Sveits, Frankrike og Russland, ifølge IMDB. Noen premieredato har den foreløpig ikke fått.