- RØDMET:  'Ifølge Charlize Theron skal Liam Neeson ha rødmet da han leste manuset til den kommende filmen «A Million Ways to Die in the West». Foto: United International Pictures
- RØDMET: 'Ifølge Charlize Theron skal Liam Neeson ha rødmet da han leste manuset til den kommende filmen «A Million Ways to Die in the West». Foto: United International PicturesVis mer

- Liam Neeson er ei pyse

Det hevder skuespiller Charlize Theron.

- Liam Neeson er ei pyse, hevder Charlize Theron, som i motsetning til motspilleren ikke rødmer av innholdet i sin nye film.

Røslige Neeson er kjent som en tøffing på lerretet. Men angivelig hadde han problemer med enkelte deler av «A Million Ways to Die in the West» (kinoklar fredag). Westernkomedien flommer bokstavelig talt over av tisse- og bæsjevitser, ispedd solide doser bannskap, knark og kjønnsaktivitet anno 1882.

- Noen fortalte meg at Liam Neeson rødmet da han først leste manuskriptet, røper hovedrolleinnehaver Charlize Theron (38) overfor NTB i London.

- For ei pyse! legger hun til og ler så lysekrona skrangler på luksushotellet Claridges.

Lysere tider Selv har Theron etter sigende jaktet bevisst på lettere materie i voksen alder. Hun tok sin tørn med Hollywood-blondineoppdrag etter at hun ble «oppdaget» i en bankkø i 1994, men slo seg senere opp med dunkle drama som «Monster», «North Country» og «The Road».

- Vennene mine er så fornøyd, rapporterer hun nå.

- Det er første gang de har kommet til en av premierene mine og fått lyst til å treffe og gå ut og feire med meg etterpå. Vanligvis har de fått lyst til å dra hjem, innta noe beroligende og gråte seg i søvn.

Vendepunktet var altså «A Millions Ways», regissert av «Family Guy»-skaperen og Oscar-verten Seth MacFarlane. Han spiller selv den rappkjeftede sauebonden som forelsker seg i den smellvakre og skyteglade Anna, og som dermed pådrar seg trøbbel med gjengledermannen hennes i Neesons skikkelse.

- Jeg er stor MacFarlane-fan, erklærer Theron, som stiller til intervju i grå V-genser over stramme svarte bukser.

- Vi har samme agent, og vi gikk godt overens da vi ble brakt sammen. Dessuten er det ikke mye av denne typen materiale som blir sendt min vei, hvilket innebar at jeg grep muligheten begjærlig.

Savner Mandela Høyprofilskjæresten Sean Penn er hun fint lite interessert i å snakke om, utover å bekrefte at de to nye turtelduene har et felles filmprosjekt på gang.

PREMIEREKLAR:  Modell og skuespiller Charlize Theron i filmen «A Million Ways to Die in the West». Foto: United International Pictures
PREMIEREKLAR: Modell og skuespiller Charlize Theron i filmen «A Million Ways to Die in the West». Foto: United International Pictures Vis mer

- Det heter «The Last Face» og er en kjærlighetshistorie som foregår i krigsherjede strøk - Iberia, Sierra Leone, Sudan — og nødhjelpsapparat-verdenen. Selv om det er ferdigskrevet som sådan, driver vi fortsatt og finsikter det. En del speiding og research gjenstår, rett og slett fordi den sfæren der er i stadig endring. Sean har regien.

Apropos, har hun vært tilbake i fødelandet Sør-Afrika etter at apartheidknuseren Mandela døde?

- Ja, folk er lei seg. Når noen har passert 90, er det ikke sjokkerende lenger - men trist like fullt. Og vi er en nasjon som ennå gjennomgår mye mens vi forsøker å finne fotfestet. Imidlertid er jeg ikke bekymret for at arven hans vil inspirere oss videre.

Animasjon neste Theron lar seg heller ikke bekymre av at det blir en stund før adoptivsønnen Jackson (2) får lov til å se mamma i aksjon i «A Million Ways», gitt humoren som sikter under beltestedet.

- Jeg har allerede ødelagt for meg selv. Han kan ikke se meg i noe av det jeg har prestert så langt i karrieren, så hvorfor stoppe her? utbasunerer hun og ler så lysekrona skrangler igjen.

- Jo, forresten, jeg jobber med en film for barn i øyeblikket, en sånn animasjonsgreie. Det kom til et punkt hvor jeg tenkte: «Denne må jeg simpelthen ta på meg for guttungens skyld. Det må jo finnes NOE han kan se meg i!»

(NTB)