Liam vil ha Gørild

Nei, jeg er ikke sammen med Liam Neeson (48). Men han sa han ville elsket å spille mot meg, forteller Gørild Mauseth (27). Hun skal ha hovedrollen i en italiensk storfilm hvor superstjernen er tiltenkt rollen som hennes ulovlige elsker.

- Det har vært helt vilt her nede, vi er blitt forfulgt av paparazzier, forteller Mauseth på telefon fra Italia.

Se og Hør skriver i dag om en mulig romanse mellom finnmarksjenta og den gifte tobarnsfaren Liam Neeson («Schindlers Liste» og «Star Wars»), basert på bilder av de to på restaurant og på «Mission Impossible 2»-premiere sammen. Mauseth er best kjent fra Knut Erik Jensens kritikerroste «Brent av frost», der hun hadde sex med motspiller Stig Henrik Hoff i minusgrader om bord i en båt full av fisk. Mauseth er også ansatt på Nationaltheatret.

Men nå er det filmen om den svenske dronningen Christina, legendarisk tolket av Greta Garbo i 1933, og Liam Neeson som teller.

- Vi møttes på et profesjonelt plan, men vi har en god tone, forteller Mauseth.

Pressekonferanse

- Jeg sitter med manuset om en av verdenshistoriens største kvinneskikkelser i hånda, sier 27-åringen.

Hun har etter visninger av «Brent av frost» og «Når mørket er forbi» blitt litt av en stjerne i Italia. Derfor ble hun personlig invitert til den internasjonale filmfestivalen i Taormina av festivalens president.

- Jeg vet ikke hvor mange tv-intervjuer jeg har gjort her nede? Jeg blir behandlet med veldig stor respekt.

I går kveld gikk hun gjennom manuset til filmen «Dronning Christina» for første gang.

- Vi skal lage den i en ny og litt annerledes versjon hvor vi går veldig inn på karakteren til dronningen. Jeg tror dette er den rollen jeg skal gjøre i livet, sier Gørild Mauseth fornøyd.

Leo-film

- Liam har fått manuset og bestemmer seg i løpet av få dager. Han sa han ville elsket å jobbe med meg, og nå har vi fått sjansen, sier Gørild Mauseth.

Filmen er tiltenkt innspillingsstart våren 2001.

Hun er også aktuell for en rolle i Martin Scorseses nye film «Gangs of New York» sammen med Liam Neeson.

Hovedrollene er besatt av Cameron Diaz og Leonardo DiCaprio, Mauseth regner med en avklaring til uka.

GJØR SUKSESS: Gørild Mauseth tar Italia med storm som skuespiller.