Liams hevn over Noel

KRISTIANSAND (Dagbladet): Noel Gallagher har hoppet av Oasis-sirkuset, men i dypet av Bendiksbukta var det lillebror Liam som kunne snerre fuck med et muggent flir og konstatere at pubbandet hans er bedre uten broder'n.

En ram eim av rock'n'roll-svindel hviler over hele den Oasis-turneen som nå krysser Fastlands-Europa. Liam Gallagher er eneste gjenværende originalmedlem under en logo som mest av alt minner om et Oasis-coverband, et slikt hyllest til Oasis -lag som turnerer rundt om på engelske puber og holder fanen høyt for et band som ikke lenger eksisterer.

Vel, bandet som i går covret Oasis-låter på Quart-festivalen er faktisk langt å foretrekke framfor originalen.

Reservenes triumf

Dømt nedenom og hjem, fraskrvet all ære, årets flopp med albumet «Standing On The Shoulder Of Giants» og på vei mot på det sikre stup før året er omme. Jo da, alt dette er sant, men i går kveld tok Liam Gallagher en snedig hevn over mytteristen Noel med en overraskende bra konsert i Kristiansand.

En fantastisk muggen, døv og karakteristisk Liam frontet de ansiktsløses backingband. Og reservelaget pumpet ut feite og tro versjoner av Oasis' største hits.

Vi snakker om et rent greatest hits -sett, fritt for de siste åras mest traurige Oasis-øyeblikk og med stor vekt på materiale fra bandets to første album «Definitely Maybe» (1994) og «(What's The Story) Morning Glory» (1995).

Hvil i fred

«Shakermaker» låt som en litt sigen pubrocker - og man tenkte i sitt stille og ydmyke sinn at det er nå leit hvordan Quarten skal gå Norwegian Wood i næringa kveld etter kveld. Men fra «Roll With It» kom en tungt energisk og vital hitrekke bestående av «Roll With It», «Stand By Me», «Wonderwall», «Cigarettes & Alcohol», «Live Forever», «Champagne Supernova» og «Rock'n'roll Star».

Mens Oasis' verdensturnhåpning i Oslo Spektrum høsten 1997 var en eneste vegg av larmende gitarer uten evne til å yte Oasis som et sangenes band rettferdighet, låt det her dynamisk, nyansert og med det riktige seige øset som er essensen i Oasis' anthem-rock. Liam Gallagher må heller ikke undervurderes som en hes rock' n'roll-vokalist med holdning og innlevelse i stemmen, og med en så lam og arrogant stil at man bare må flire fornøyd av at byoriginalen fra Manchester ble vår «Rock n'roll Star» og ikke en småkriminell arbeidsledig i hjembyen.

Hvil deg i fred, Noel. Det er ingen som savner deg.

FANS I HUNDRE: Med skjerfet til Oasis' favorittlag Manchester City vaiende i vinden, hyllet 5000 mennesker Manchesterheltene.