Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lian beveget kritikerne

Torun Lian fikk i går Filmkritikerprisen for andre gang. «Bare skyer beveger stjernene» ble kåret til årets beste film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge filmskaperne selv er nettopp Filmkritikerprisen, med sin femtiårige historie, bransjens gjeveste. Og når det gjelder Torun Lians regidebut, så var det på langt nær bare kritikerne som ble sjarmert. Også kinogjengerne sluttet opp om filmen i et antall på over 120 000.

Lian fikk også Filmkritikerprisen i 1990/91. Da var det manuset til «Frida - med hjertet i hånden» som utløste prisen.

- Jeg er veldig glad for denne prisen også. Her er det kvalifiserte norske seere, anmelderne, som deler ut. Jeg er både glad og stolt for anerkjennelsen og for at det er blitt fokusert på manus, sier Lian til Dagbladet.

Lian gjorde også reint bord under filmdagene i Lübeck. Hovedpris og de nordiske filminstituttenes barnefilmpris ble resultatet der.

- En debutant kan lett bli engstelig av slikt. Har du mer på blokka?

- En slutter jo ikke å tenke selv om en får priser! Ja, jeg jobber med konkrete planer på manussida. Jeg har ikke kommet så langt at det er søkt støtte ennå, men kanskje har jeg noe mer konkret i løpet av sommeren, sier Torun Lian.