Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Libanons regjering vil forby «Wonder Woman»

Regjeringen i Libanon gjør et forsøk på å forby den amerikanske filmen «Wonder Woman». Årsaken er at heltinnen spilles av israelske Gal Gadot. 

VIL FORBY FILM: Gal Gadot, som spiller rollen som «Wonder Woman», er kjent for sin støtte til den israelske regjeringen og hyllet den israelske hæren under angrepene mot den palestinske Gazastripen i 2014. Libanons regjering vil derfor forby filmen. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det libanesiske økonomi- og handelsdepartementet som har bedt etterretningstjenesten om å forby offentlige visninger av superheltfilmen.

Departementet mislyktes i fjor i et lignende forsøk på å forby «Batman vs. Superman», der den israelske skuespilleren også er med. Gadot er kjent for sin støtte til den israelske regjeringen og hyllet den israelske hæren under angrepene mot den palestinske Gazastripen i 2014.

Gadot utførte den obligatoriske toårige verneplikten før hun ble Hollywood-stjerne. De siste ukene har filmplakater for «Wonder Woman» poppet opp på en lang rekke steder i Beirut, og filmen skal allerede onsdag ha premiere på minst én kino i hovedstaden.

Libanon er offisielt fortsatt i krig med Israel og har i mange tiår boikottet israelske produkter. Myndighetene forbyr også libanesiske borgere å reise til Israel eller ha kontakt med israelske statsborgere.

(NTB)

Hele Norges coronakart