DEBATT

Debatt: Vannscooterforskriften

Liberaliseringen av vannscooter-reglene vil ødelegge for mange

 Når regjeringen nå har trumfet igjennom opphevingen av vannscooterforskriften, er det en liberalisering som er til glede for noen få, og som vil ødelegge for veldig mange.

KONFRONTASJONER: Norsk Friluftsliv ser for seg mange slike konfrontasjoner når regjeringen nå legger opp til en liberalisering av dagens regelverk for bruk av vannscootere. Foto: Norsk Friluftsliv
KONFRONTASJONER: Norsk Friluftsliv ser for seg mange slike konfrontasjoner når regjeringen nå legger opp til en liberalisering av dagens regelverk for bruk av vannscootere. Foto: Norsk Friluftsliv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har fra i dag opphevet vannscooterforskriften. Det betyr at vi får høyere fart nærmere land og flere alvorlige situasjoner. Norge vil også få et av de mest liberale regelverkene i Europa.

I 2013 ble Norge pålagt av EU/EØS å tillate vannscooterkjøring. Derfor er det fritt fram å kjøre vannscooter 400 meter fra land på sjøen og 500 meter fra land på innsjøer. For å komme seg ut dit, må vannscooterføreren holde en fart på fem knop – og kjøre i en rett linje ut gjennom forbudsbeltet.

Disse reglene mener regjeringen er for kompliserte for vannscooterførerne å forholde seg til. Derfor har regjeringen nå likestilt vannscootere med fritidsbåter.

Stemmene som ønsket regelverket opphevet, mente å tro at vi hadde strenge vannscooter-regler i Norge. Sannheten var at regelverket for vannscootere i Norge var veldig liberalt sammenliknet med regelverket i andre europeiske land.

I Italia og Tyskland er det en forbudssone på 500 meter fra land der det er strand eller badende, mens forbudet gjelder til 300 meter fra land i Frankrike og Danmark. I Spania, Italia, Portugal, Frankrike og Tyskland har man bare lov til å kjøre vannscooter i dagslys, når det er fint vær og god sikt. I Norge er det ingen begrensninger for tidspunkt, vær og vind for å kjøre vannscooter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer