Licence to thrill

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da James Bond-filmen «Tomorrow Never Dies» ble voldsomt lansert i Oslo i går kveld. 500 inviterte gjester ble servert en overdådig miks av action og luksus.

STOR STÅHEI: Bond party til 20 millioner.

Av TOMMY FOSSUM og KJERSTI LUNNAN

For her var det både soldater og limousiner, helikoptre og boblevann _ og svært, svært høy pels- og perlefaktor.

Det hele startet i Oslo Spektrum, før Norgespremieren på «Tomorrow Never Dies». Et titalls motorsykler kjørte rundt i hallen, stuntmenn kom ned fra taket i beste Bond-stil, her var dansere og her var konferansier Benny Borg _ som blant annet intervjuet «Q» _ Desmond Llewelyn _ og Bond-dama Daphne Deckers.

Konvoi
Da de 5 000 kinobesøkende hadde sett den nye Bond-filmen, ble de 500 spesialinviterte gjestene geleidet videre på ferden, aller først ned i Spektrums kjeller, der alle kjøretøyene stod klar til avgang. Konvoien fra Spektrum til Grand Hotel bestod blant annet av 12 militærlastebiler, ni beltevogner, tre busser og ni feltvogner, samt limousiner og andre framkomstmidler av ypperste klasse. Konvoien var anført av HM Kongens Garde og med eskorte av såvel politiet som boblende sponsordråper. Tempoet var ikke akkurat i Bond-stil, men konvoien sneglet seg noenlunde trygt fram gjennom Oslo-gatene, og ankom Grand Hotel fra feil kjøreretning på Karl Johans gate. 48 gardister i full grunnutrustning, med våpen og licence to thrill, beveget seg mellom de saktegående kjøretøyene.

Dans i snøvær

Utenfor Grand Hotell var det fullt lys- og lasershow, helikoptre, politi, skuelystne, raketter og masse smell. For ikke å snakke om lettkledte Bond-piker som danset i kapp med snøfnuggene.

- En kald fornøyelse, innrømmet de to danserne, Silje Skaug Sivertsen og Camilla Fearnley.

Vel inne på hotellet ble det drinker og storbandmusikk, og innimellom de pent antrukkede gjestene vandret en svært blid «Q» med en drink i lanken.

Veldig stas

- Det er i hvert fall bedre enn Valentinballet, dette utgir seg ikke for å være noe annet enn det er, sa Anne-Kath. Hærland, en av de gallainviterte kjendisene.

Arne Hjeltnes, som i høyeste grad er Bond-freak, var en anelse skuffet over selve filmen.

- Litt for mye action og for lite humor og romantikk, var Hjeltnes' kommentar.

Men festlighetene rundt premieren var han ytterst fornøyd med.

- Det er veldig stas å drikke opp 20 millioner kroner, kommenterte Hjeltnes.