LEEDSELONA: Over sommeren har Leeds United gått fra et blekt Championship-lag til divisjonens eget svar på Barcelona. Sentral er blant andre den spanske midtbanegeneralen Pablo Hernández. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
LEEDSELONA: Over sommeren har Leeds United gått fra et blekt Championship-lag til divisjonens eget svar på Barcelona. Sentral er blant andre den spanske midtbanegeneralen Pablo Hernández. Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Lidelse United fortsetter å gi håp

Inntil videre.

Meninger

Skal det endelig lykkes for Leeds United – best kjent som Lidelse United blant venner? Det er spørsmålet jeg stiller meg oftest for tida. Flere ganger om dagen, minst, og med en solid topp rundt lørdag ettermiddag.

Til sammenlikning spør jeg meg selv hva jeg skal ha til middag bare fire-fem dager i uka, og når jeg skal rekke å rydde leiligheten bare hver fredag.

I helga slo laget mitt Bolton, på det som nå heter University of Bolton Stadium- Tidligere kjent som Rebook Stadium. Slik er det lenger nedover i systemet, selv stadionnavnene forfaller.

Seieren betyr at Leeds nå har vunnet fem kamper på rad i serien. Det skal være den lengste seiersrekka siden 2009. Da spilte laget i League One – nivå tre i England.

Nå er det snakk om én divisjon opp. Og der fører gjerne fem seirer på rad til tabelltopp. Foran storheter som Norwich City, Sheffield United og West Bromwich Albion troner Leeds alene på toppen av Championship, ligaen hvor de nå har vaset rundt siden opprykket i 2010.

Håpet dette gir er på vei inn i det beryktede juleprogrammet er på ingen måte nytt. Også i fjor og i forfjor åpnet sesongen godt. Men forskjellen i år er ankomsten til den eksentriske trenerlegenden Marcelo Bielsa. De samme traverne som i fjor havnet nøyaktig midt på tabellen til slutt, ser nå ut til å piskes til nye høyder av den argentinske professoren.

Ingen kan beskylde Bielsa for å være en A4-mann. Eller A4- fotballtrener. Noe man heller ikke kan være, skal man gjøre Leeds United til Leedselona – Yorkshires Barcelona.

Mannen, som under kamp sitter på en spesialdesignet vannbøtte (som nå fås kjøpt i supporterbutikken), beordret i sommer spillerne sine til å plukke søppel i flere timer. Formålet var å lære spillerne hvor mye man må jobbe for å ha råd til en kampbillett om man bli betalt minstelønn.

Det høres selvsagt helt galskap ut. Men det er tydeligvis galskap som må til for å vekke den sovende storheten Leeds til live igjen. Marching on together.

  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.