Lidenskap på avveie

Sterke lidenskaper og tunge skjebner fra fintfølende naturalist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Vi har kunsten for at vi ikke skal bli ødelagt av sannheten». Sitatet er hentet fra Nietzsche og innleder den mangslungne romanen «Annas bok». Forfatteren Michael Ondaatje er født på Sri Lanka, men har bodd hele sitt voksne liv i Canada. Han står blant annet bak den filmatiserte suksessromanen «Den engelske pasienten». Særegent for hans fortellerteknikk er at han fletter inn mange ulike fortellinger med stafettpinneaktig forbindelseslinjer.

«Annas bok» er lagt til en gård i Nord-California på 1970-tallet. Der bor en taus far med sin datter Anna, adoptivdatter Claire, og fostersønn og gårdsgutt Coop.

Coop mistet sine foreldre under grusomme omstendigheter. De to jentene mistet sine mødre da de ble født. Vi møter dem som tenåringer. Anna og Coop innleder et forhold. Det fører til et ødeleggende og farlig dramatisk oppgjør som ender med at hele familien splittes.

Heroin og falskspilleri

Nesten 20 år seinere møter vi dem igjen. Coop lever et farlig liv som falskpiller. Han forelsker seg i heroinisten Bridget. Claire jobber som assistent i et advokatfirma som forsvarer fattigfolk. Hun er den eneste som har kontakt med den sorgtunge og ekstremt innesluttede faren. Claire kommer til å møte Coop igjen, også det i en svært dramatisk setting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer