Lidenskap på heisatur

Victor Plaza blir født en natt på en buss i Madrid og får reise gratis med det offentlige livet ut. Men det blir ikke akkurat en rolig ferd med klippekort. Snarere en heisatur.

Victor (Liberto Rabal) er på feil sted til feil tid også 20 år seinere, når han oppsøker stoffavhengige Elena (Francesca Neri), som overhodet ikke vil ha besøk. Politimannen David (Javier Bardem) og hans alkoholiserte kollega Sancho (José Sancho) kommer, og i tumultene treffes David av et streifskudd. Mens Victor havner bak murene, gifter den nå lamme David seg med Elena, og vår unge venn er fast bestemt på å ta hevn over det lykkelige par etter endt soning.

Nå går svært lite som forventet i denne handlingsmettede Almodsvar-filmen, hvor Victor ikke bare kommer i intimkontakt med alle de foran nevnte, men også Sanchos mishandlede kone, Clara (Angela Molina), som han innleder et forhold til. Kort sagt går det unna så man knapt får puste.
«Live Flesh» er basert på en roman av krimdronningen Ruth Rendell. Den er en thriller og en kriminal, men først og fremst et skjebnedrama om fem mennesker som veves sammen av ymse lidenskaper og styrer mot et uunngåelig oppgjør. Slike tette, uavvendelige menneskebånd er et varemerke hos Rendell. Almodsvar har ivaretatt dette på sitt latinske vis, med høyt tempo, svart humor og masser av erotikk på kjøpet.

Ikke at tempo er uvanlig for mannen. «Live Flesh» er likevel annerledes, mindre småhysterisk enn det regissøren kan være - et fargerikt og overraskende rotterace.

Her skjer så mye at alt er brakt i havn før du får sukk for deg. Stor og het underholdning.