Lidenskapens pris

Sobre «Med åpne øyne» bekrefter antagelsen om at Jerusalem er et ugreit sted å være homofil

ROMEO OG JULIE I JERUSALEM: «Med åpne øyne» er sober og sofistikert dramafilm om forbudt homofil kjærlighet.
ROMEO OG JULIE I JERUSALEM: «Med åpne øyne» er sober og sofistikert dramafilm om forbudt homofil kjærlighet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||FILM: Samme hvor man måtte bo i verden, er det vel slik at i øyeblikket man innser at man tiltrekkes av én av samme kjønn, forstår man også at livet vil bli vanskeligere enn for dem hvis seksualitet faller innenfor det heteronormative. Likevel er det ortodokse jødiske miljøet i Jerusalem trolig et av de mer ugjestmilde klimaene for homofil romantikk.

Dog tar det ikke lang tid fra unge, velbygde Ezri (Ran Danker) banker på døren til slakterbutikken hans og ber om jobb og husly, til familiefaren Aaron (Zohar Strauss) kjenner en ny lengsel kile i magen.

«Brokeback Mountain» «Med åpne øyne» er en slags israelsk «Brokeback Mountain», en sober og sofistikert dramafilm. Med dempet stemme og rene bilder der hvitt og sort er de dominerende fargene, lykkes debutregissør Haim Tabakman med å fange både en sensuell glød og et desperat intrigespill under overflaten. Heldigvis sniker han seg ikke inn på snarveier som å fremstille de religiøse autoritetene som ondsinnede og undertrykkende.

 Snarere minner «Med åpne øyne» om andre forbudte kjærlighetshistorier i lukkede miljøer, som «Uskyldens tid», der de forelskede gir seg tankeløst hen til lidenskapen, mens aktørene rundt dem, som er meget klar over avartene av menneskelig begjær selv om de aldri snakker om dem, gjør de nødvendige grep i det stille for å hindre skandalen før den er et faktum. Rollen Aarons fromme kone Rivka (Tinkerbell) spiller i dramaet, er gåtefull og interessant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer