Lidenskapens vinger

Hun så ut som et oversminket heroinvrak og fant sin tvillingsjel i Nick Cave. Nå er kultprinsessen blitt mer tilgjengelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

:91 En ukjent 21-åring som ser ut til å lide av alvorlige spiseforstyrrelser debuterer med albumet «Dry». Kritikerne spontanejakulerer, og vil vite mer om kvinnen bak den sensuelle stemmen, de smertefulle tekstene og brutale gitarriffene. Men Polly Jean Harvey har ingen interesse av å by på seg selv mer enn musikalsk. Hun snakker knapt med pressen og tas til inntekt for nyfeminismen inntil hun lar seg avbilde toppløs på forsiden av musikkbladet NME. Den gåtefulle kvinnen fortsetter å begeistre musikkverdenen med albumene «Rid of Me», «4 Track Demos» og «To Bring You My Love«. Hun turnerer med U2 Og R.E.M, og synger om død og depresjoner iført dramatisk sminke og kjoler som fremhever mer enn de skjuler de utstående ribbeina og håret under armene. På scenen framstår hun som en blanding av Bjørk, Diamanda Galas og Patti Smith. Eksentrisk, styggpen, demonisk og rocka.

- Jeg kan ikke få nok blod eller sex, sier hun i et av de få intervjuene hun gir - sannsynligvis med en stor posjon selvironi - for bak den rå og mystiske fasaden skimtet man en sjenert og innadvendt pike fra den engelske landsbygda. I virkeligheten har hun problemer med å se publikum i øynene, og fester blikket i gulvet for å unngå å se klumsete ut. På bilder ser hun sykere og sykere ut , og det går rykter om at hun er innlagt på psykiatrisk sykehus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer