Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lider av Brad Pitt-kompleks

Flere og flere menn lider av et Brad Pitt-kompleks. Det hevder en britisk forsker.

Det er ikke nytt at kvinner er kroppsfokuserte og ønsker å ligne mest mulig på syltynne superstjerner som Kate Moss og Winona Ryder. I en britisk undersøkelse viser det seg at flere og flere menn også lider av mindreverdighetskomplekser.

Dr. Harrison Pope, som har forsket på «Adoniskomplekset», sier at millioner av menn lider av skam og dårlig selvbilde fordi kroppene deres ikke passer inn i dagens kroppsideal.

Menn ser opp til de veltrente og muskuløse kroppene til superstjernene. Brad Pitts kropp i «Fight Club» og Keanu Reeves i «The Matrix» henger høyt på menns ideal-liste. Muskler og vaskebrettmage er blitt et ideal for flere og flere menn som begynner med bodybuilding for å forme sine egne kropper.

I WANT MUSCLES: Muskelbunten Brad Pitt, her fra en scene fra «Fight Club»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling