Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Life of Pi»-tigertrener anklaget for dyremishandling: - De vil bare ha ut det perverse budskapet sitt

Tigertreneren mener PETA lyver.

(Dagbladet): Tigertrener og dyrehagedirektør, Michael Hackenberger, ble nylig fanget på kamera under en treningsøkt med en tiger.

Det var en ansatt fra People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) som gikk undercover og ila Hackenberger et besøk.

Se video av tigertreningen øverst i saken.

«Et øyenvitne fra PETA fanget eieren av tigeren som ble brukt i Life of Pi, Bowmanville Zoological Park-eier Michael Hackenberger, på kamera mens han brutalt pisket en annen sibersk tiger ved navn Uno omtrent 20 ganger på rad, under en rå treningsøkt», uttalte PETA da de offentliggjorde videoen.

Mot slutten av klippet sier Hackenberger selv at dersom noen hadde filmet ham mens han pisket tigeren, ville PETA ha brent ned hele stedet.

I ettertid har han imidlertid nektet for å ha truffet tigeren med pisken. I en over 30 minutter lang video, publisert av Bowmanville Zoological Park, gir han sin egen versjon av saken.

Hackenberger går gjennom PETAs video mens han selv insisterer på at pisken alltid treffer bakken eller luft og ikke tigeren:

- PETA lyver igjen. De er fanatikere og alt de vil er å få det perverse og vridde budskapet sitt ut i verden, uttalte Michael Hackenberger ifølge National Post.

Dyrevernsorganisasjonen skriver likevel at «den unge tigeren var så traumatisert at den ufrivillig tømte endetarmen, en naturlig reaksjon hos større katter».

I tilsvaret sitt oppfordrer Hackenberger PETA til å legge ut opptaket i sin helhet. Det skal ha vært på omtrent halvannen time, men bare ett og et halvt minutt er lagt ut på organisasjonens YouTube-side.

PETA skal imidlertid ha sendt hele filmen til kanadiske SPCA som nå undersøker saken. CBC News skriver at det kan ta opptil seks måneder å behandle saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media