DEBATT

Lekser i skolen:

Ligg unna fritiden vår

Foreldre med barn i grunnskolen må kreve at skolen innhenter tillatelse til å fortsette med lekser.

FORSKJELLER: Slik det er nå er det også stor forskjell på hvor mye foreldre følger opp barna, og dette fører til forskjeller innad i klassen hva gjelder læring og mestring, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
FORSKJELLER: Slik det er nå er det også stor forskjell på hvor mye foreldre følger opp barna, og dette fører til forskjeller innad i klassen hva gjelder læring og mestring, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære foreldre med barn i grunnskolen. Jeg vil at dere foreldre nå står opp for deres rettigheter, og krever at skolen innhenter tillatelse fra dere som foreldre til å fortsette praksisen med lekser.

Mange av dere foreldre mener lekser er en god ordning. Av argumentene for lekser dukker gjerne mengdetrening i lesing, oppfølging av barna og repetisjon av dagens oppgaver som argumenter. Mange mener også at en utvidet skoledag må være alternativet dersom man kutter ut leksene, noe som krever ekstra ressurser.

Ved innføring av 10 års skole, for 21 år siden, fikk man disse ekstra ressursene. Ett helt år ekstra, men grensene presses stadig for hva lærere skal greie å lære bort og hva elevene er forventet å mestre.

Opprinnelig skulle ikke leseundervisningen starte før i 2. klasse, men slik ble det ikke lenge. Også første klassingene får lekser, selv om dette første skoleåret opprinnelig var ment mer som en førskole. Den faglige diskusjonen hører hjemme i skolen innenfor barnas arbeidstid, og den skal jeg ikke blande meg opp i. Fritiden min bestemmer jeg derimot over selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer