Ligg unna!

Eva Dahlgren og Ulf Lundell er blant mange artister som i dag har gått hardt ut mot musikkpirater. - Det kan bli kostbart å leke med oss, truer Sæmund Fiskvik i platebransjens internasjonale føderasjon.

Over hele verden gikk medlemmer av musikerføderasjonen IFPI til frontalangrep på ulovlig distribusjon og salg av musikken deres. I Sverige samlet store stjerner som Eva Dahlgren, Ulf Lundell og Thomas Di Leva seg for å gi piratene beskjed om å ligge unna musikken deres. Mye av den illegale distribusjonen skjer ved nedlasta MP3-filer på internett. Folk kan laste ned filene enten til bruk i MP3-spillere, eller til videre distribusjon for mer avanserte.

Politianmeldes

Den norske avdelingen av IFPI har tatt langt mer drastiske virkemidler i bruk.

- Vi har gått til politianmeldelse mot et par åpenbare pirater i dag. Sakene er forberedt og vi venter på politiets etterforskning. Vi har også sendt advarsler til noen andre, sier Sæmund Fiskvik direktør i platebransjens internasjonale føderasjon IFPI. Han vil ikke gå nærmere inn på hvem som kan vente politibesøk de nærmeste dagene.

Hensikten med den globale aksjonen er å sette en støkk i alle som tror at de kan selge og spre musikk ulovlig.

- Meningen er at de som leker med dette skal se at det kan bli kostbart, sier Fiskvik med dårlig skjult advarsel i stemmen.

IFPIs motiv for kampanjen er først og fremst økonomisk. Hverken plateselskap eller artister får betalt for musikken som spres ulovlig.

STOPP TYVERIET: Eva Dahlgren er en av mange artister som vil ha slutt på musikkpiratenes herjinger.