Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ligger i kortene at boka handler om henne selv

Kjersti A. Skomsvolds dagboksaktige fortelling til en nyfødt datter blir etter hvert beklemmende jeg-sentrert.

TIL EN DATTER: Kjersti Annesdatter Skomsvolds nye roman handler om fødsel og forfall, liv og død, og er formulert som en fortelling til en nyfødt datter. Foto: Kristin Svorte
TIL EN DATTER: Kjersti Annesdatter Skomsvolds nye roman handler om fødsel og forfall, liv og død, og er formulert som en fortelling til en nyfødt datter. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Å bære frem et barn er å forfalle, skjelettet ramler fra hverandre, bekkenet løsner, kroppen revner, det er å bli minnet om at jeg skal smuldre opp og bli til jord, det er å fremskynde prosessen».

Det skriver jeg-personen i «Barnet» om fødselen til sin nå tre år gamle sønn. Bilder som disse har gjort Kjersti Skomsvold til en av våre fremste samtidslitterater siden debuten «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» (2009). Sitatet sier også noe om tematikken i denne nokså knappe boka; fødsel og forfall, liv og død.

Ødelagte kropper

Boka åpner med et smerteskrik. Jeg-personen føder. Hun og kjæresten Bo får en gutt. Men det er ingen ren glede. Hun ser de ødelagte kvinnekroppene i sykehusgangene. Hun mister kontakten med sin egen kropp. Hun er livredd for at noe skal skje med barnet, redd for selv å bli syk igjen; gal. Hun drømmer om døden, alternativt ligger hun søvnløs om natta. Igjen formulert med et av disse karakteristiske formsterke bildene; «Tankene var fanget inni kraniet, tankene var små fugler som surret rundt der inne, som i de store fiskehodene jeg så i Lofoten, umulige å fange, og de surret rundt om dagen, hvorfor kunne de ikke hvile litt om natta?»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 ÅR

KUN I FEBRUAR

100 kr*

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 100 kr* år. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr**

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr** uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

**Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?