Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ligner et blyant-troll med bipolare lidelser

Delte meninger om svensk The Cure-konsert.

(Dagbladet.no): I dag spiller The Cure for et meget, meget utsolgt Oslo Spektrum. Det er femten år siden britene sist spilte i Norge og hele tre år siden de slapp sisteskiva «The Cure». På Finn.no selges nå konsertbilletter til over tusenlappen.

Fans med billett i lomma har med andre ord god grunn til å glede seg til konserten, som, hvis man skal dømme etter lørdagens show i Stocholm, kommer til å bli veldig, veldig lang.

Konserten varte i underkant av tre timer og nå krangler svenske anmeldere om de synes det var en god idé av bandet å spille 36 låter.

- Forrige gang The Cure spilte i Sverige gråt publikum (...). The Cures konsert på Hovet var ikke like hjerteskjærende. Men veldig underholdende. Og veldig lang. Robert Smith har alltid likt maratonkonserter, selv om punktradisjonen krever at man skal være raske på labben, og denne kvelden overgikk han seg selv. Under tre timer får vi høre 36 (!) låter, skriver Fredrik Strage i Dagens Nyheter.

Strage mener videre at han aldri har sett et band veksle så bra mellom kulørt popglede og totalt mørke, og legger til at Robert Smith minner ham om et blyant-troll med bipolare lidelser.

Tabloidavisen Expressen er derimot ikke like fornøyd.

- Hadde Robert Smith slaktet sine darlings og forkortet konserten en time, hadde The Cures Stockholmsbesøk blitt legendarisk, skriver Quetzala Blanco og gir konserten to av fem vepser.

Hun får støtte av Uppsala Nye Tidning, som ga konserten tre av fem fugler.

KOMMER: Robert Smith og The Cure spiller konsert i Oslo Spektrum i kveld. Foto: Scanpix
KOMMER: Robert Smith og The Cure spiller konsert i Oslo Spektrum i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Den første halvdelen var lysende, mens andre halvdel ble litt vel kompakt. (...) Litt hallelujah ble det i begynnelsen, men den siste timen føltes helt unødvendig, skriver avisas Andreas Jakobsson.

Nettsiden The Cure Concerts Guide forsøker å samle setlistene til alle konsertene The Cure noen gang har spilt. Med hjelp fra noen flinke fans har de nå publisert setlista fra Stockholmskonserten.

Dette spilte de:

Hoveddel:

open

alt.end

a night like this

the end of the world

lovesong

pictures of you

lullaby

from the edge of the deep green sea

please project

the walk

push

how beautiful you are...

inbetween days

just like heaven

a boy i never knew

if only tonight we could sleep

the kiss

shake dog shake

us or them

never enough

wrong number

one hundred years

end

Ekstranummer:

at night

m

play for today

a forest

let\'s go to bed

freak show

close to me

why can\'t i be you?

boys don\'t cry

jumping someone else\'s train

grinding halt

10:15 saturday night

killing an arab

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media