Lik i garnet

Velskrevet thriller fra fiskermiljø på Long Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: For 50 år siden var Long Island rekreasjonsområde for USAs rikeste rike, men den store øya nordøst for New York hadde også en mer normal befolkning - fiskere og hvalfangere av et utall nasjonaliteter. En av hovedpersonene i Mark Mills' thrillerdebut «Amagansett» er baskisk immigrant, og i USA anno 1947 plasserte det deg ikke akkurat på toppen av den sosiale rangstigen.

Baskeren Conrad Labarde har en hemmelighet: Han har et forhold til vakre Lillian Wallace, som hører til en rik New York-familie med en ubeskjeden fritidsbolig i Amagansett. En morgen, når Conrad og kameraten Rollo trekker garn fra stranda, får de opp et lik. Den døde er Lillian.

Det ser ut som selvmord, men Conrad tror ikke på den teorien. Det gjør heller ikke Tom Hollis, visepolitisjef med spettete fortid i New York-politiet. Men hvordan etterforsker man en steinrik familie med innflytelse nok til å stanse enhver ubehagelig tilnærming?

Britiske Mark Mills skriver egentlig filmmanus, og det er ikke vanskelig å forestille seg «Amagansett» på stort lerret. Særlig den dramatiske sluttscenen skriker Kamera! Lys! Action!, men det er også mange andre partier som ville egne seg utmerket på kino. I tillegg er de to hovedpersonene tydelig tegnet, sterke, karismatiske mannfolk med total integritet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.