Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nostalgi

Lik og del hvis du husker barnebarna

I en evigvarende karusell av klikkhoreri går bilder av gamle mjølkespann og campingvogner fra 60-tallet som en farsott på sosiale medier.

Memory: Ta fram Memory-spillet og lær deg navnet på barnebarna. NTB scanpix
Memory: Ta fram Memory-spillet og lær deg navnet på barnebarna. NTB scanpix Vis mer
Meninger

Eldrebølgen kaster nå skygger langt inn på stranda. Stadig flere havner på toppen av befolkningspyramiden, som det heter i statistikkbyrået. 15 prosent av befolkningen er over 67 år. Andelen yrkesaktive per pensjonist blir stadig færre.

Snart er vi alene på kontoret på dagtid og søkkvåte av voksenbleier og tynn solbærsaft på kveldstid. Gud hjelpe oss alle. Eller er kanskje det en del av problemet? Mirakler bør komme med øvre aldersgrense.

Når selv friske hofter er i ferd med å knekke under presset av en aldrende befolkning, er det lett å lengte tilbake til enklere tider, da arven kom tidligere og byrden på statfinansene var lettere.

Men selv lengte gjør vi for mye av for tiden. Nostalgien lever glade dager. Den vant til og med valget i USA. Og mer skal det bli. Internett er i ferd med å fylles opp av gamledager. Ikke bare ødelegger gamle folk verden med å stemme på Brexit og Trump – en hel hær av dem har lært seg like-funksjonen på Facebook og Instagram.

I en evigvarende karusell av klikkhoreri deles det bilder av gamle mjølkespann og campingvogner fra 60-tallet. LIK OG DEL hvis du brukte en sånn!

Facebook-siden til Newsner Norge har perfeksjonert den perverse kunsten. På et bilde av hesjer på et jorde står det: «Sommeren på landet. Lik hvis du husker.» 3.500 likes, 330 delinger.

«Del hvis du husker den» står det over et bilde de har lagt ut av en jævla turnbukk fra gymsalen. 2.200 delinger. 4.500 likes.

LIK OG DEL hvis du elsker duften av syriner (!!!).

Alternativ tidtrøyte for rullatorfaste nostalgikere:

Ta fram et gammelt Memory-spill med bilder av familien, og hold demensen i sjakk.

LIK OG DEL hvis du husker barnebarna.