Likandes kjendis

Fin komikk om kjendiseri og kjærlighet.

«Kjent fra TV» går fikst underholdende og ganske smart til verks på sitt kjærlighetstema med undertoner. Muntert, lett og effektivt driver Fredrik Lindström sin komedie framover - i korte scener og raske skift farer vi gjennom TV-kjendisen Alexander Engbergs (Johan Rheborg) turbulente liv. Alexander har ry på seg for å være en damenes mann og innbitt ungkar, men vil egentlig ikke annet enn å finne kvinnen i sitt liv og stifte familie.

Muligheten kommer i form av en journalist (Alexandra Rapaport), men vår mann har da viklet seg inn i en knute av løgner. For å hjelpe en gammel venn har han nemlig lånt ut navnet sitt for å få utgitt kameratens roman - et rivende oppgjør med familieinstitusjonen.

Omkring kjærlighetens irrganger, fasademakeri og skjulte motiver spinner «Kjent fra TV» elegant i vei.

Innlagt er alle tenkelige varianter av kjendistilværelsens bieffekter, introdusert ved et utall personer, situasjoner, og med friske spark til vår verdens bruk og forbruk av medieeliten. Elementene blir i overkant mange og gir komedien et litt overlesset preg.

Men Rheborg står støtt og flott i hovedrollen. Hans Alexander er så dobbeltbunnet som meningen er - keitete, humoristisk, sår og søt.