Like barn leker verst

Deilig kynisk komedie om et par pene, morsomme og slemme-til-margen-mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: George Clooney spiller en skilsmisseadvokat av verste slag, mens Catherine Zeta-Jones spiller en vaskeekte golddigger. Foruten den gjensidige fysiske tiltrekningen, deler de livssyn og -filosofi. Grådighet er rota til alt godt, veien til suksess er å lure andre før du blir lurt sjøl.

På egne bein

Deres veier krysses og det smeller øyeblikkelig. Men hvordan skal to slike mennesker takle den virkelige kjærligheten? Veien fram til ekteskapelig lykke skal vise seg å bli både lang og kronglete.

Dette er uten tvil brødreparet Joel og Ethan Coens mest tradisjonelle film så langt. Etter mesterverk som «Fargo» og «O Brother, Where Art Thou?» er det ikke fritt for at jeg ventet meg noe litt mer overraskende fra den kanten. Om ikke annet rent formmessig.

Clooneys film

Men jeg glemte det ganske fort, for «Intolerable Cruelty» står trygt og godt på egne bein. Og det den eventuelt måtte mangle av originalitet, kompenseres med stor komikk.

Catherine Zeta-Jones er både flott og flink, men dette er og blir Clooneys film. Han er ofte- og med rette- blitt sammenliknet med Hollywood-ikonet Cary Grant. I tillegg til et usedvanlig behagelig utseende og tilsynelatende ubegrenset sjarm, står heller ikke Clooney tilbake for å fleipe med sitt eget kjekkasimage. Og i likhet med Grant har Clooney åpenbart et stort talent for skruball-komedier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer