Anmeldelse: «Ragnarok» på Netflix

Like dårlig som det høres ut

Jotner og guder har fått på seg russedressen i «Ragnarok». Det skulle helst ikke ha skjedd.

NY MYTOLOGI-VRI: «Ragnarok» er et oppvekstdrama som bygger på en ny vri på norrøn mytologi. På rollelista er skuespillere som David Stakston, Herman Tømmeraas, Emma Bones og Henriette Steenstrup. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Skam» ble et internasjonalt TV-fenomen med god grunn. Endelig fikk vi et skarpt generasjonsportrett med nerve og vidd. Så tok «Skam» farvel, alle ungdommer fikk abstinenser og et utall liknende dramaserier har forsøkt å fylle tomrommet.

Netflixs storsatsing «Ragnarok» har falt for suksessoppskriften, men den var visst ikke nok.

«Ragnarok» er konsekvensen av at dovne manusforfattere har pitchet «Skam!» i første del av addisjonsstykket, «pluss det norrøne Thor-universet».

Det er like dårlig som det høres ut.

Serien virker ved første øyekast original, men er et merkelig oppkok av sjangre og kassasuksesser. De fungerte hver for seg, men sauses her sammen til en tynn suppe.

Underdog

Historien begynner kjent: En hjertevarm mor (Henriette Steenstrup) har fått jobb i en liten by utenfor allfarvei. Med på lasset er hennes to sønner: Klysete Lauritz (Jonas Strand Gravli) og snille Magne (David Stakston).

Magne er en ordblind gutt som på unorsk vis har klart å dumpe klassetrinn. Satt opp mot de andre ungdommene, gestalter han en form for trolsk dumskap med sin storvokste kropp og brilleinnfatning. Men en dag får han uante krefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer