- Like greit å avlyse

Aylars plateselskap reagerer på «syting».

(Dagbladet.no): Frank Bakke i Bonnier Amigo har formidlet flere av artistene som skal opptre på showet på Ekebergsletta. Han reagerer på det han kaller syting, og truer med å trekke artistene:

- Hvis det skal være slik syting, så kan vi like greit bare trekke alle mine artister fra showet, så kan laglederne stå der og forklare barna hvorfor det ikke blir noe show. Men dette velger jeg å henvise over til Thomas Borgvang, som er min kontakt, og arrangør i samarbeid med Energy, så han kan ta det videre med personer som måtte ha meninger om dette, sier Bakke til Dagbladet.no.

Dagbladet.no forteller i dag at flere lagledere og foreldre reagerer på at en artist som Aylar skal opptre på åpningsshowet i forbindelse med Norway Cup. De får støtte av fortball-veteran Ola By Rise.

Stiller gratis

Thomas Borgvang er bookingansvarlig, og setter sammen showet, som er et samarbeid mellom Norway Cup og Radio Energy. Han var ikke tilgjengelig for kommentar i dag.

Bonnier Amigos Frank Bakke forteller at ingen av artistene hans får betalt for opptredenen:

- Vi må huske på at alle disse artistene stiller opp gratis, og de gjør det fordi de synes det er fint å kunne gi en konsert til et publikum som vanligvis ikke får sett artistene når de spiller på steder med 18-årsgrense.

Artistene det er snakk om, er blant andre Aylar, Karpe Diem og Lilyjets.

KOMMER, KOMMER IKKE? Mira Craig (t.v.) og Aylar opptrådte begge på Rådhusplassen 16. juni i år. Nå reklamerer Norway Cup med at begge skal opptre på åpningsshowet til årets turnering. Damenes plateselskap, Bonnier Amigo, er ikke like sikre på det. Foto: SVEINUNG UDDY YSTAD
KOMMER, KOMMER IKKE? Mira Craig (t.v.) og Aylar opptrådte begge på Rådhusplassen 16. juni i år. Nå reklamerer Norway Cup med at begge skal opptre på åpningsshowet til årets turnering. Damenes plateselskap, Bonnier Amigo, er ikke like sikre på det. Foto: SVEINUNG UDDY YSTAD Vis mer

- Dette er artister som vanligvis skulle hatt mellom 30 000 og 50 000 kroner for en opptreden, så det enkleste for meg er å trekke alle sammen, så slipper jeg utgifter på det.

- Er det faktisk aktuelt å trekke artistene?

- Nå har ikke jeg mottatt noen henvendelse fra Norway Cup om dette, så vi må se det litt an, sier Bakke, som ikke er veldig imponert over Norway Cups ryddighet i forbindelse med showet.

Annonserer med usikker Mira-avtale

Han reagerer på at Norway Cup, uten å ha en avtale i boks, reklamerer med at Mira Craig dukker opp:

- Jeg kan ikke forstå hvordan Norway Cup kan annonsere med en «stjernekveld» med Mira Craig. Jeg har mottatt en henvendelse, men har ikke bekreftet at hun kommer. Mira er på ferie nå.

Borgvang, som har ansvaret for bookingen av artister, har ikke vært tilgjengelig på telefon i dag, men hos Radio Energy blir det bekreftet at de er klar over at Norway Cup opplyser feil på sine hjemmesider:

- Ved en misforståelse ble det lagt ut både bekreftede og ikke-bekreftede artister, sier Adam Bjørhovde, Promotionmanager i Radio Energy.

Han forteller at han har vært i kontakt med Norway Cup for å få rettet opp feilen. Likevel står det fortsatt på siden at Mira Craig vil dukke opp:

- Jeg skal purre på hvorfor det ikke har blitt fjernet, sier Bjørhovde til Dagbladet.no.

Dagbladet.no har forsøkt å komme i kontakt med kulturansvarlig hos Norway Cup, men uten hell.

<B>LEI SYTING:</B> Frank Bakke i Bonnier Amigo truer med å trekke plateselskapets artister fra åpningsshowet. (Arkivfoto)
<B>ÅPNINGSSHOW:</B> I fjor opptrådte Idol-Ali på åpningsshowet på Ekebergsletta. I år skal Aylar opptre, til mange foreldre og laglederes skuffelse. Bonnier Amigo mener dette er «syting».