Like motbydelig som spennende

Et svensk ektepar har skrevet en thriller som blir for mye av det onde.

POPULÆRE: Forfatterne Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril er gift. Under navnet Lars Kepler har de gjort sin hittil største suksess. 
Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆRE: Forfatterne Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril er gift. Under navnet Lars Kepler har de gjort sin hittil største suksess. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Hypnotisøren» er en svensk storsuksess av en spenningsroman som er solgt til 30 land, og attpåtil den første i en serie.

Men man skal virkelig like overdetaljerte voldsskildringer for å sette pris på den.

ForfatterparBak navnet Lars Kepler skjuler forfatterparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril seg. De har tidligere skrevet bøker hver for seg: Han forfattet blant annet den omdiskuterte «Regissøren» om Ingmar Bergman, en bok som ikke falt i smak hos hovedpersonen da den kom ut i 2006. Pseudonymet Lars Kepler fant de på fordi de ville skille sine egne forfatterskap fra krimskrivingen.

Det er to hovedpersoner i «Hypnotisøren», politimannen Joona Linna og legen Erik Maria Bark, som med vekslende hell har spesialisert seg på hypnose. Det siste eksperimentet endte så tragisk at han har sverget på å aldri begi seg hypnosen i vold igjen, men det er før han blir kontaktet av Joona, som etterforsker et uvanlig brutalt drap på en hel familie — mor, far og lillesøster er døde. Tenåringssønnen Josef ligger hardt skadet på sykehus, og nå vil Joona Linna at Bark skal hypnotisere Josef for å finne ut hva som skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.