Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Like skjønn

Disney kan kunsten å tjene penger. Noe annet motiv for å lansere ti år gamle «Skjønnheten og udyret» i IMAX-format, er vanskelig å finne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men la det være nevnt med en gang: Dette er uten tvil en av de klart beste fra Disneys nyere produksjon, uansett format.

Ifølge reklamemateriellet er den Oscar-nominerte filmen både pusset og flikket på, uten at jeg kan merke noen særlig forskjell. Det er tross alt snakk om en film fra 1991, ikke 1931. Den vesentlige forskjellen er selvfølgelig størrelsen - IMAX-lerretet er gigantisk - og et nytegnet sangnummer.

«Human Again» («Leve igjen») viser hvordan det forheksede tjenerskapet på slottet drømmer om å bli mennesker igjen. Den er hentet fra Broadway-versjonen av filmen, og er søt og morsom. Verken mer eller mindre. Etter det jeg forstår er det planer om å sette opp en Disney-reprise hvert år på IMAX-kinoene verden over. Å gå på kino sammen er jo en hyggelig januartradisjon for hele familien. Og IMAX-formatet er flott. Som vanlig: Sørg for å få plass langt bak og midt på.

Hele Norges coronakart