Like vill

Jahn Teigen tenker på mye om dagen, men ikke på at han er 50 år på mandag.

- Tid? Hva er tid? spør Jahn Teigen idet han nærmest stuper inn på restauranten vi ikke har fått bord på.

- Jeg er 50 år, og jeg skjønner det ikke selv. Men jeg skjønner hva vi skal prate om. Det er meg, ikke sant? Og la det være sagt: Jeg er fortsatt den lille, revolusjonære bohemen i hodet mitt som er blitt forstyrret av noe som kalles suksess.

Koker for Teigen

Det er snart 35 år siden Teigen startet sitt første band, og den snart 50 år gamle programlederen, skuespilleren, komikeren som først og fremst er sanger, er i kjent, fint driv om dagen. Han har lagt sin vonde periode bak seg. I dag er han tilbake som en ukuelig optimist, og han har funnet ut at han har masse ugjort i livet sitt.

Det koker i hodet på Teigen for tida. Ikke bare fyller han 50 år mandag. Torsdag har han premiere i en flyhangar på nedlagte Fornebu med «Sofies verden» i rollene som Descartes og Jostein Gaarder. I november kommer hans nye plate.

- For noen år siden møtte jeg Ferdinand Finne i Italia. Jeg lurte på om han ville ta en kopp kaffe med meg, men han sa at han hadde mange avtaler og at han måtte på en utstilling i København. Jeg tenkte: «Hvis jeg blir 90 år, så skal jeg ha det som Finne!»

- Fordi det handler om å strekke seg, alltid komme videre, aldri stå stille.

- Jeg er banal

Glad, trist, blakk, rik, turbulent og sprudlende. Oppturer og nedturer har preget livet til Teigen, langt mer enn en gjennomsnitts nordmann kan påberope seg. Ingen kan si at Teigen ikke har levd.

- Blir du noen gang lei av deg selv?

- Jeg blir lei av varemerket Jahn Teigen, men samtidig er det jo flott at folk føler de kjenner meg. Jeg har alltid kastet meg ut i åpen sjø, og jeg tror folk opplever meg som en åpen og ærlig fyr.

- Derfor du er så folkekjær?

- Ja, også fordi jeg er banal. Banal betyr ganske enkelt folkelig og enkel, sier Teigen, som i sin enkelthet håper han får fri fra prøvene på «Sofies verden» på mandag.

Da vil han bare være hjemme - og tenke.

HELT TEIGEN: Mandag fyller Jahn Teigen 50 årm torsdag har nan premiere på «Sofies Verden» og i novemger kommer han med sin nye plate.