Likegyldig livsvisdom

«Bienes hemmelige liv» trykker ikke bare på emosjonskna ppene. De banker dem ned med slegge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Queen Latifah er blitt den man ringer til når man trenger sjelfull livsvisdom blandet med liksomfrekke rett-fra-levra-meldinger. I «Bienes hemmelige liv» får hun rikelig anledning til å sitte på en kurvstol på terrassen og være moderlig, mens gresshoppespillet i bakgrunnen blander seg med den spredte pianoakkorden som signaliserer at nå snakker vi om Livet. Gjenstanden for den anmassende omsorgen er, ved siden av oss i kinosalen, femtenåringen Lily (Dakota Fanning). Lily har rømt hjemmefra, vekk fra minnet om den døde moren og den høyst levende, brutale faren, og snublet over en honningfarm som drives av tre afroamerikanske søstre. Og i et sekstitalls sørstatslandskap der det tilsynelatende er evig ettermiddag lærer hun at jammen er det noen som kan bli glad i henne også.

Dvask hjertegodhet

«Bienes hemmelige liv», basert på en roman av Sue Monk Kidd, er ment å være et lettfattelig underholdningsdrama. Som sådan fungerer filmen for så vidt, og det er hyggelig å se unge Dakota Fanning få brukt talentet sitt i en rolle som krever noe av henne. Også Paul Bettany får gitt en egg til rollen som Lilys frustrerte far. De tre damene på biefarmen, derimot, har ikke én dårlig egenskap på deling. Og hjertegodhet uten karakter er, som vanlig, døll og dvask å se på, i alle fall på film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer