DEBATT

Debatt: Likelønn

Likelønn handler ikke om kjønn

Det er legitimt å mene at omsorgsyrker har blitt avspist med for lite lønnsvekst. Men ikke hvis argumentet for å heve lønna er at det er mange kvinner som har slike yrker

Tar feil: Problemet med måten Ragnhild Lied (på bildet) snakker om likelønn på, er at de framstiller det som om kvinner får dårligere lønn enn menn fordi de er kvinner. Det er simpelthen feil, skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Tar feil: Problemet med måten Ragnhild Lied (på bildet) snakker om likelønn på, er at de framstiller det som om kvinner får dårligere lønn enn menn fordi de er kvinner. Det er simpelthen feil, skriver kronikkforfatteren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Fra i dag jobber kvinner i prinsippet gratis ut året», skriver leder i fagforeningen Unio, Ragnhild Lied, i forbindelse med Equal Pay Day 17. oktober. Poenget hennes er at kvinner tjener 80 prosent av det menn med tilsvarende utdanning gjør.

Dette er imidlertid et retorisk svært uærlig grep av Lied.

Problemet med måten Lied snakker om likelønn på, er at de framstiller det som om kvinner får dårligere lønn enn menn fordi de er kvinner. Det er simpelthen feil. Forskningen Lied viser til, som sier at mellom 40 og 20 prosent av lønnsforskjellene mellom kvinner og menn må forklares med økonomisk diskriminering, stammer fra USA, og er neppe representative for norske forhold.

I Norge tjener kvinner og menn i samme stilling, som utfører samme jobb på samme arbeidsplass, nøyaktig det samme.

Som gruppe kommer derimot kvinner dårligere ut på lønnsstatistikken fordi de i stor grad velger seg andre jobber enn det menn gjør, de jobber oftere deltid og de får mer permisjon i forbindelse med svangerskap.

Det er fullstendig legitimt å mene at for eksempel omsorgsyrker har blitt avspist med for lite lønnsvekst. Men ikke hvis argumentet for å heve lønna er at det er mange kvinner som har slike yrker. Det er å kjønne en problemstilling som handler mer om verdisetting av ulike typer arbeid, mer enn et spørsmål om hva vi har mellom beina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer