Likelønnskrisa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIKELØNN: Den første loven Barack Obama skrev under på som ny president, handlet om likelønn.

Med et pennestrøk gjorde han det ulovlig å lønnsdiskriminere på bakgrunn av kjønn på samme arbeidsplass. Obama har tatt likestillingssinken USA et steg videre. I Norge kan Regjeringen signere likelønnskommisjonens innstilling før valget – med et pennestrøk kan de trekke Norge et steg videre. Vil de det?

At alle mennesker er like mye verdt, uavhengig av kjønn, etnisitet og religion, er en kjent 17. mai-formulering. Dessverre er det langt mellom 17. mai og kvinners virkelighet. Kvinners arbeid blir ikke verdsatt på lik linje med menns, og denne urettferdigheten fortsetter. Fortsatt er det slik at kvinner tjener kun 85 øre for hver krone en mann tjener. Og for oss i kvinnedominerte yrker med høyere utdanning er lønnsgapet enda større – 80 øre. Kynikerne rynker nok på nesa, men for et rettferdig menneske er dette en krise.

Vi ønsker en regjering som tør å handle nå, og som tør å tenke langsiktig. Er ikke målet å gjøre lønnsdiskriminering historie? Er ikke målet til den sittende regjeringen å komme urettferdigheten helt til livs? Eller må vi bli menn for å få rettferdig lønn?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer