Liker å bli bundet

AMSTERDAM (Dagbladet): - Kjettinger og håndjern er ikke helt min stil. Men jeg liker å bli bundet til senga, innrømmer Janet Jackson (31) overfor Dagbladet. Tidligere i år kom hun med den sterkt SM-sexinspirerte plata «The Velvet Rope».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke lett å være en Jackson.

Selv ikke for den i søskenflokken som har solgt 28 millioner av sine tre siste album, fått skamros for høstens «The Velvet Rope» og går under kallenavnet «den normale Jackson».

Dårlig selvtillit

- Det er ikke enkelt å ha alt, men likevel være trist inni seg. Jeg har slitt mye med dårlig selvtillit. En følelse av å ikke strekke til, sier Janet med spinkel stemme. Hun ser rent ulykkelig ut der hun sitter i sin luksussuite i Amsterdam.

- Du skulle virkelig ha satt deg ned og snakket med hele familien min. Da hadde du funnet ut at vi er en helt normal gjeng, hevder Janet.

- Det blir sagt at du ikke har snakket med din storebror Michael på over to år. Stemmer det?

- Ja. Vi har vært veldig opptatt på hver vår kant. Dessuten har jeg vært gjennom en veldig tøff periode, og har ikke vært i humør til å plukke opp telefonen. Men vi er på ingen måte uvenner.

Ville helst glemme

- Hva med faren din, snakker du med ham?
- Nei, jeg har aldri stått ham veldig nær, sier Janet med et blikk som forteller at hun ikke vil ha flere spørsmål om det.

Om sitt siste album har Janet sagt at det er en plate det tok 31 år å lage. «The Velvet Rope» er plata hvor Janet lar fortidas demoner komme til overflaten. En ulykkelig barndom og et mislykket ungdomsekteskap med det narkomane tenåringsidolet James DeBarge blir ikke lenger fortrengt.

- I mange år forsøkte jeg å glemme, men til slutt kom det til et punkt der jeg møtte gjøre noe med smerten. Prosessen med «The Velvet Rope» fungerte terapeutisk for meg. For første gang har jeg tort å snakke og skrive om mine personlige problemer.

- Er du lykkelig nå?

- Jeg er lykkeligere enn jeg var. Men det er egentlig utrolig hvor lite penger og suksess henger sammen med indre lykke, sier Janet.

Liker å bli bundet

SM-sex er et annet sentralt tema på Jacksons siste album. I låta «Rope Burn» synger hun om gledene ved å bli bundet mens glovarm stearin renner nedover ryggraden.

- Jeg er ingen sadomasochist. SM forbinder jeg med noe veldig tøft og voldelig. Håndjern og kjettinger er ikke helt min stil. Jeg liker det sensuelle, det myke og sexy. Å ha hendene bundet med et mykt tau er deilig. Jeg har heller ikke noe imot å ha bind for øynene.

- Enkelte kritikere hevder det er et stort sprang mellom din rå, sexfikserte image og din faktiske personlighet.

- Slike antydninger sårer meg. Sex er en viktig del av livet mitt. Det er naturlig for meg å synge om det og fokusere på det. Jeg er ingen hykler, det er jeg virkelig ikke, sukker Janet, igjen litt ulykkelig.

15. mai neste år kommer Janet Jackson til Norge og gjør det hun kan aller best, nemlig opptre. Det skjer i Oslo Spektrum.

<B>Janet Jackson</B>
<B>-JORDNÆR FAMILIE:</B> -Familien min er en helt normal gjeng, hevder Janet Jackson. Overfor Dagbladet innrømmer hun likevel at hun ikke har snakket med broren Michael på over to år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer