Anmeldelse: Louise Lemón - «A Broken Heart is an Open Heart»

Liker du Lana Del Rey? Prøv litt «dødsgospel»

Louise Lemón lager mørk kunst.

Liker du Lana Del Rey? Prøv litt «dødsgospel»
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«A Broken Heart is an Open Heart»

Loiuse Lemón

Rock

Plateselskap: Icons Creating Evil

«Burde ha gode forutsetninger for å appellere til alt fra fans av Nick Cave via Lana Del Rey til Chelsea Wolfe.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Svenske Louise Lemón har gitt musikken sin den snodige og kanskje noe forvirrende merkelappen «death gospel». For å si det på den måten: Det er ikke så mye som minner om hverken death metal eller gospel på hennes nye plate «A Broken Heart is an Open Heart».

Selv om hun for så vidt har vokst frem gjennom metal-miljøet, har hennes duse og mørke singer/songwriter-variant mer til felles med Mark Lanegan enn sine omgangsvenner med foten på fuzzpedalen.

Sangeren har uttalt at hun sang mye blues som ung, det høres godt i måten hun fraserer på. Det er hennes klangfulle og elastiske stemme som bærer lasset, åpenbart. Måten hun tøyer den på og som fører til at den sprekker - på de riktige stedene - gir henne en sårhet som på sin side propper låtene med nerve.

Hør bare på den stillfarne «Not Enough». «It's not worth it, I'm never enough for you», synger hun desperat, før hun innser at hun allikevel kommer til å tape slaget. Det handler selvsagt om den velkjente kjærlighetsproblematikken, men hun klarer likevel å formidle historiene sine på en troverdig og medrivende måte.

Bandet hennes ligger kledelig bakpå for å skape rom i lydbildet. Arrangementene er sparsommelige: Piano, orgel, trommer og noen enkle gitarakkorder her og der sørger for å kle opp sangene i høstlige toner.

«Swimming in Sadness» er Lemón alene med et piano. De dovne vokallinjene minner tidvis om Lana Del Reys måte å frasere på. «Cross» på sin side er Louise i det mer temposterke hjørnet og kanskje den eneste gangen man øyner gospel-tendenser på dette nedtonede, men smellvakre albumet.

«A Broken Heart is an Open Heart» burde ha gode forutsetninger for å appellere til alt fra fans av Nick Cave via nevnte Lana Del Rey til Chelsea Wolfe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer