OMPRIORITERER: TV2-sjef Alf Hildrum (t.v) og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther. TV2 mener de vil få langt flere seere ved å satse på underholdning, framfor valg. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet.
OMPRIORITERER: TV2-sjef Alf Hildrum (t.v) og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther. TV2 mener de vil få langt flere seere ved å satse på underholdning, framfor valg. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet.Vis mer

Liker du reality-tv bedre enn valg?

Da er TV 2 kanalen for deg i kveld.

TV 2 konsentrerer det meste av sin valgdekning i kveld til TV2 Nyhetskanalen. 175 000 hustander i Norge har ikke tilgang til denne kanalen.

Mens konkurrenten NRK smeller i gang med sin valgsending klokka 1945 i kveld, som varer fram til halv to på natta - fokuserer hovedkanalen til TV2 på andre ting: «Jakten på kjærligheten» og krimseriene «Den som dreper» og «Detroit 1-8-7».

Hovedkanalen dekker valget i den ordinære nyhetssendingen klokka 18.30, og i en utvidet nyhetssending klokka 21.

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 forklarer prioriteringen med skuffende seertall.

- Mindre interesse
- Vi legger ikke skjul på at vi ikke var fornøyd med seertallene for fire år siden. Interessen ved kommunevalg enn mindre enn ved stortingsvalg.

I 2007 hadde kanalen 174 000 seere på valgkvelden, mens NRK hadde 701 000. Årsæther tror TV2 vil øke seeroppslutningen ved å satse på underholdning i stedet for valgdekning i kveld.

- Det er jeg hundre prosent sikker på, sier han - og understreker samtidig at tall fra TNS Gallup fra i sommer viste at Nyhetskanalen når flere mennesker enn både VG, Dagbladet og Aftenpostens papirutgaver.

Geir Helljesen, mangeårig lidenskapelig valgkampmedarbeider i NRK - nå pensjonist - synes TV 2s prioritering er trist.

- Underlig prioritering
- Det er skuffende at de nedprioriterer valget så sterkt, selv om jeg alltid har vært positiv til Nyhetskanalen, sier Helljesen.

Han synes det er spesielt overraskende, siden kanalen har satset sterkt på selve valgkampen.

- At de da på selve finalen, valgdagen, velger å nedprioritere, er underlig. Hvis du ser til utlandet, så satser de kommersielle kanalene - som Sky i Storbritannia - stort på valgdagssendinger, sier Helljesen.

Dette avfeier Årsæther i TV 2.

- Eneste kanal i Sky-gruppen som sender nyheter er nisjekanalen Sky News, som har en femtedel av seerandelen til TV 2 Nyhetskanalen, sier han.

Helljesen tror likevel ikke TV 2 vil få flere seere ved å kutte i valgdekningen.

- NRK hadde større seertall før, og resultatet nå blir vel at de blir enda større, sier Helljesen.