DÅRLIG PÅVIRKNING? Matthew McConaughey og Jennifer Lopez er begge romantisk komedie-veteraner. Her er de sammen i filmen «The Wedding Planner». Foto: FILMWEB
DÅRLIG PÅVIRKNING? Matthew McConaughey og Jennifer Lopez er begge romantisk komedie-veteraner. Her er de sammen i filmen «The Wedding Planner». Foto: FILMWEBVis mer

Liker du romantiske komedier?

- Det kan skade forholdet.

(Dagbladet.no): Er du blant dem som elsker romantiske komedier, men sliter med å få kjæresten med på å se dem? Det blir nok ikke enklere om vedkommende får snusen i dette.

Samlivsforskere ved Heriot Watt-universitetet i Edinburgh hevder nemlig i dypeste alvor at filmer av denne typen kan ødelegge kjærlighetslivet ditt.

- Ekteskapsrådgivere møter ofte par som tror at sex alltid må være perfekt, og at noen er ment for deg, må de alltid kunne vite hva du ønsker deg uten at du trenger å be om det. Nå har vi funnet noen begynnende bevis på at media er med på å innprente disse ideene i folk, sier dr Bjarne Holmes til BBC News.

Sammen med Kimberly Johnson har han jobbet med en studie, som viser at romantiske komedier kan gi deg urealistiske forventninger til kjærligheten. 

Forskerne studerte 40 romantiske komedier fra perioden 1995 til 2005, deriblant kassasuksesser som «Mens du sov», «You've got Mail», «Maid in Manhattan» og «The Wedding Planner».

I tillegg sammenlignet de holdningene til 100 studenter som hadde sett den romantiske komedien «Serendipity», og 100 som hadde sett et drama av David Lynch.

Ifølge forskerne er fans av romantiske komedier mer tilbøyelige til å tro på skjebnebestemt kjærlighet, enn mange andre.