Liker egentlig ikke dikt

Likevel har Atle Berge (19) et favorittdikt.

(Dagbladet.no): Han drømmer om å bli regissør.


- Jeg bruker mye tid på å lage film og skulle gjerne blitt regissør, men ender nok opp som journalist. Men for tida er det altså film som gjelder, forteller Atle.

Han har allerede vunnet sin første filmpris. Sammen med to andre i klassen, fikk han prisen for beste essayfilm under Amandusfestivalen på Lillehammer i mars.

De fikk prisen for filmen «Gullfisken». Filmen handler om en lesbisk jente som begynner å plage gullfisken sin da hun mister kjæresten.

- En ganske sær historie, med konklusjon at vi tar vare på dem vi trenger, og gir faen i dem vi ikke ser noko nytte i, sier Atle.– En filmen som viser mot og tør mye, sa Margrethe Olin da hun delte ut prisen, ifølge Aftenposten.

Liker ikke dikt

Atle Berge har bodd alene siden han var 16. Da flyttet han på hybel på Voss, der han går medium og kommunikasjon VK2.

I dag har han faktisk sidemålstentamen.

- Leser du mye?

- En god del, men stort sett bare romaner og essays. Noveller og annen kortprosa har jeg heller ingen ting imot, men lyrikk? Nei. Det er jo bare en sangtekst uten melodi, og da hører jeg heller på musikk.

Likevel likte han Johann Grips dikt «Hentet», det samme diktet som Cathrine Lødøen valgte seg tirsdag.

- Det kommer nok av at diktet ga meg assosiasjoner umiddelbart, mener Atle.

- For det første tenkte jeg: Jeg savner barnehagen. For det andre tenkte jeg: Dette diktet må noen lese i begravelsen min. For meg handler, spesielt slutten, om å bagatellisere døden, gjøre den mindre farlig, forteller Atle.

Slutten på diktet, den går sånn:

(...) Når også jeg en gang
får øye på

at noen står i porten
og skal hente meg

da håper jeg
at det vil skje

nøyaktig slik.

Hvilket er ditt yndlingsdikt?

PRISVINNER: I mars vant Atle pris for filmen han hadde laget sammen med to andre fra klassen hans. Bildet er fra prisutdelingen under Amandusfestivalen på Lillehammer.