Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Likere lønn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ADVOKATLØNN: Politijuristene har funnet et offerlam i streiken sin. Ved å sjekke opp min ligning for 2004, konstaterer de at det ikke er likelønn mellom privat og offentlig sektor.Litt spesielt blir det når de samtidig utelater at mesteparten av den inntekten ikke har med mine forsvarersalærer å gjøre, men med aksje- og selskapsutbytte. Når det gjelder selve advokatinntekten, tjener man mest på de sivile sakene og de sakene som aldri ender i rettsapparatet.

SVÆRT FORENKLET kan man si at det går an å leve som forsvarsadvokat med tilhørende kontorkostnader, nettopp fordi man også kan drive med andre ting som kaster av seg og at man ikke er bundet av arbeidsmiljølovens krav til begrenset arbeidstid. Det beste eksempel kan man se av fjoråret, der min advokatinntekt er gått drastisk ned fordi så mye av tiden måtte brukes på NOKAS-saken. Den kompensasjon advokatene tidligere fikk for å ta på seg spesielt tidkrevende offentlige saker er nemlig falt bort.Det er også spesielt når de samtidig trekker inn seniorpartner Cato Schiøtz i et av våre største forretningsadvokatfirmaet for å illustrere forsvarersalærer.Sammenligningen til politijuristene er ikke særlig treffende. Men bedre lønns- og arbeidsvilkår bør de også få.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!