DEBATT

Representasjon

Likestilling er god business

Norge burde vært representert med finansministeren, ikke bare likestillingsministeren, New York denne uken.

STATSRÅDER: Barne og likestillingsminister Solveig Horne var på plass i New York. Det burde finansminister Siv Jensen også vært, mener artikkelforfatterne.
STATSRÅDER: Barne og likestillingsminister Solveig Horne var på plass i New York. Det burde finansminister Siv Jensen også vært, mener artikkelforfatterne. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Veien til en regjerings hjerte er gjennom lommeboken», påpekte The Economist i en leder 23. februar, der det anerkjente tidsskriftet tok til orde for å innføre «kjønnsbudsjettering» for å vise hvordan likestilling fører til økt vekst. Norge bør gå i bresjen for dette. Derfor burde finansminister Siv Jensen denne uken reist til New York for å delta på FNs Kvinnekommisjon.

Norge topper mange kåringer når det gjelder likestilling, og norske politikere har ofte gått i bresjen for likestilling og kvinners rettigheter på globale møter. Norges egen fremgang i likestillingsarbeidet har vært en nøkkelfaktor for dagens velstand, og vi har tunge kompetansemiljøer som kan bidra i internasjonale samarbeid. Solberg-regjeringen har tatt politisk lederskap med sin globale utdanningssatsing for jenter, og regjeringen har også løftet frem en rekke andre likestillingsområder.

Men regjeringen kan gjøre mer for å overbevise sine kolleger fra andre stater om likestillingens betydning for vekst og velstand. Ved FNs toppmøte om likestilling – FNs årlige Kvinnekommisjon - representeres vi av likestillingsminister Solveig Horne. Hun vil ikke overraske noen når hun argumenterer for økt likestilling. En finansminister med stor innflytelse på pengebruken ville derimot hatt større gjennomslagskraft i New York.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer